Klacht 24H Slotenmakers: misbruik van noodsituatie bij alleenstaande 78 jarige vrouw

Klachtnummer
# 295869
Gebruiker
Ton Koster
Datum
0 reacties

Details

De klacht


Een buurvrouw (alleenstaande dame, 78 uur) sloot zich zaterdag 3 maart jl. buiten door de deur van haar appartement achter zich te trekken, terwijl de sleutel nog aan de binnenkant in het slot stak. Daardoor kon de deur ook niet met een reservesleutel, die bij de buurvrouw lag, worden geopend.
Hierop werd via de telefoon 0800 0201220 een slotenmaker opgeroepen. Na een aantal tevergeefse pogingen om de deur te openen, werd besloten de cilinder van het slot uit te boren. Zo gezegd zo gedaan. Deur geopend en nieuwe (eenvoudige) cilinder met T-koppeling gemonteerd. Half uurtje werk en een rekening van € 837,08 (zie bijlage incl. kopie pin-bon)
Verbaasd over het hoge bedrag is enige dagen later navraag gedaan. Eerst 0800 0201220 gebeld. Telefoon werd opgenomen door ene [naam verwijderd door moderator]. Moeilijk te verstaan maar was wel slotenmaker. Na enig doorvragen werd de verbinding verbroken.
Op de rekening staat de naam B.A. Slotenmaker, kwelder 3 in Lelystad. Deze B.A. is nergens te achterhalen. Wel ene A.B. Slotenmaker in Lelystad. Telefonische informatie gaf aan dat hij niet op het adres werkzaam is geweest en dat hij wel meer klachten kreeg van gedupeerde klanten waarbij zijn naam was gebruikt. Het op de nota vermelde nummer van de KvK klopt (is van A.B. Slotenmaker) maar het vermelde BTW nummer komt niet voor in de registers.
Informatie bij een naburige slotenmaker leerde dat een dergelijke klus (op zaterdagavond - dubbel tarief) maximaal € 200 zou hebben gekost inclusief een twee sterren cilinder. Naar zijn mening is hier sprake geweest van oplichting
Een aangifte bij de politie werd afgedaan met de mededeling dat ze daar geen werk van maken.

De oplossing

excuus en terugbetaling van teveel in rekening gebrachte kosten.

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat 24H Slotenmakers hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

0 reacties

Ook een klacht indienen over 24H Slotenmakers?