Opgelost door ABN AMRO: Bureaucratische afhandeling bankzaken via Nabestaandendesk

Status
happy Opgelost
Klachtnummer
# 366246
Gebruiker
Ellen603
Datum
2 reacties

Details

De klacht

Mijn vader is eind januari overleden. Kort daarna heb ik contact gehad met de Nabestaandendesk van de ABN AMRO. Daar de eerste informatie gedeeld en aangegeven dat producten kunnen blijven bestaan zoals ze zijn.
Via een aangetekende mail heb ik alle stukken ontvangen. Direct al veel meer informatie en gegevens die ingeleverd moesten worden dan bij andere banken. Maar goed: ik begrijp de zorgvuldigheid.

Het duurde even voordat alle stukken verzameld waren. In de tussentijd ontstond een situatie waarbij duidelijk werd dat de oorspronkelijke lijn voor behouden van producten, zou veranderen omdat mijn moeder meer bekend is met bankzaken regelen via een andere bank. Dit kon aangetekend worden op het bevestigingsformulier.

Ik heb alle stukken ingeleverd bij een bankkantoor. Na twee weken had ik nog geen reactie ontvangen van de Nabestaandendesk over afhandeling (terwijl in de brief stond dat binnen 7 werkdagen gereageerd zou worden), heb ik weer contact opgenomen.

Ik kreeg te horen dat de aanpassing die ik had doorgegeven de verdere afhandeling blokkeerde. Er was geen IBAN nummer opgegeven waar naartoe geldzaken overgemaakt konden worden. Daarover was ik nooit geïnformeerd, noch toen ik het advies tot aanpassing kreeg, noch toen ik de bescheiden inleverde. Er is daarbij ook niet ingegaan op mogelijk lopende incasso's of over een effectenrekening die niet opgeven kon worden op deze manier.

Er zou een formulier toegezonden worden voor opgave van het IBAN nummer. Dat formulier is tot op heden niet door ons ontvangen. Contact met de Nabestaandendesk brengt ons niet verder. Ik heb het bevestigingsformulier met klacht nogmaals toegestuurd. Nu in orginele staat: producten kunnen blijven bestaan.

Na een week weer contact met de Nabestaandendesk. Post is niet bij hen binnengekomen. En wederom geen enkel teken van dienstbaarheid vanuit de ABN AMRO om dit op gelost te krijgen......

Contact opgenomen met de klachtenservice van de ABN AMRO om een klacht hierover in te dienen. Ik word terug verwezen naar de Nabestaandendesk.

De oplossing

Ik zou graag zien dat de Nabestaandendesk iets meer zijn best doet om de Nabestaanden te ondersteunen in dit proces. Ik zou graag zien dat zij in ieder geval actiever reageren, dat ze een formulier nogmaals toesturen, dat ze er voor zorgen dat toegang tot de rekening voor mijn moeder geregeld wordt, zonder dat wij daarvoor weer allerlei stappen moeten zetten....

2 reacties

 1. Auteur
  ABN AMRO
  Datum
  Goedemorgen mevrouw E. Oostra

  Bedankt voor ons telefonisch gesprek van zojuist. Ik snap dat je dit graag goed geregeld wilt hebben. Sorry voor de rommelige afwikkeling tot zo ver.
  De verdere afwikkeling hebben we kunnen bespreken.
  Volgens afspraak hebben we binnenkort weer contact over de afwikkeling.

  Met vriendelijke groet,

  Bas
  ABN Amro Webcare
 2. Auteur
  ABN AMRO
  Datum
  Dit is onze laatste reactie
  Beste Ellen603,

  Zojuist heb ik je gesproken over de afhandeling van de bankzaken naar aanleiding van het overlijden van je vader. Dank voor dit gesprek!
  Als het goed is worden alle bankzaken nu op een nette manier verder met jullie afgehandeld. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik dat uiteraard graag.


  Met vriendelijke groet,

  Rob
  ABN AMRO Webcare

Uiteindelijke oplossing

Auteur
Ellen603
Datum
Uiteindelijke oplossing
Er is uiteindelijk correct gehandeld waardoor de bankzaken nu conform wens zijn omgezet / afgehandeld.
Status
opgelost
Beoordeling
happy

Ook een klacht indienen over ABN AMRO?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Stuur een juridische brief of e-mail

 2. Bel onze juridisch expert

 3. Laat ons voor je bemiddelen