Klacht Acer: Om de tuin geleid door verkeerde diagnose en peperduur reparatievoorstel

Status
angry Niet opgelost
Klachtnummer
# 539269
Gebruiker
Teleurstellendeservice#acer
Datum
3 reacties

Details

Klacht

Ik heb mijn Acer spin 5 opgestuurd naar de helpdesk omdat deze erg traag was. De kloksnelheid bleef hangen en ging niet omhoog. Na een week kreeg ik een bericht waarin mij werd gezegd dat de processor los zat en het moederbord vervangen moest worden. Omdat de machine buiten de garantie viel zou dit €668,- gaan kosten!!

Ik heb hierop gebeld met de helpdesk en gezegd dat ik dat een vreemde diagnose vind, daar de kloksnelheid in "veilige modus" wel gewoon omhoog ging. Daarnaast heb ik aangegeven dat als dit echt zo was, het een fabricage fout is en ik daar als consument toch niet de dupe van mag zijn en ze mij minstens een coulance regeling kunnen aanbieden. Ook de helpdesk medewerker vond dit vreemd en ging vragen of ze nogmaals naar mijn laptop wilde kijken en of er een coulance regeling mogelijk was.

Na 1,5 week heb ik gebeld of ze nog geen uitslag voor me hadden. De helpdesk medewerker zag niks, kon niks voor me betekenen en zei mij dat ik maar gewoon moest wachten. Weer 1,5 week later heb ik toch nog maar een keer gebeld en toen kwam men erachter dat ze mijn case als opgelost hadden aangemerkt en dat er niks meer mee gedaan was. Heel fijn, ik vraag af of de mensen die daar zitten zich realiseren hoe onthand je bent als je je laptop een maand kwijt bent, maar dat terzijde.

Een paar dagen later krijg ik een nieuw bericht van Acer, de processor is stuk en omdat deze op het moederbord zit moet deze vervangen worden. Omdat de laptop buiten de garantie valt kunnen ze geen coulance aanbieden.

Daarop heb ik wederom gebeld met de helpdesk en aangegeven dat ik niet geloof dat de processor stuk is, want dan doet hij het ook niet in veilige modus. Daarnaast heb ik aangegeven dat een coulance regeling juist bedoeld is voor als een machine buiten de garantie valt, want anders wordt hij gerepareerd onder fabrieksgarantie. Op zijn minst een beetje vreemd dat ik dit moet uitleggen aan een helpdeskmedewerker en ze mij dit op mail zetten.

Conclusie: Acer is er helemaal niet bij gebaat om haar klanten te helpen als een laptop buiten de garantietermijn valt. Na onderzoek (volgens de medewerker hebben ze alleen de bios vervangen) en meerdere conclusies die uit de lucht gegrepen lijken te zijn, proberen ze de klant op te zadelen met een peperdure reparatie, waardoor deze het voor gezien houdt en afhaakt.

Gewenste oplossing

Ik wil dat Acer mijn laptop goed onderzoekt, het echte probleem boven water haalt en het verhelpt. Het zou ze sieren als ze dit onder coulance zouden doen, gezien de matige service die ik tot nu toe heb mogen ervaren en de tijd (inmiddels bijna 5 weken) dat ik mijn laptop kwijt ben.
Geboden oplossing
Wat een teleurstelling de service van Acer. Twee keer een foute diagnose en ze nemen niet eens de moeite er goed naar te kijken en terug te komen op gemaakte afspraken. In hun e-mail stond dat ze de laptop na 3 jaar als afgeschreven beschouwen. Als de producten net zo'n kwaliteit als de service van Acer hebben begrijp ik dat , spijtig genoeg, inmiddels. Tenzij je bereidt bent binnen drie jaar €900,- af te schrijven zou ik voor een degelijk merk kiezen.
Status
niet opgelost
Beoordeling
angry

3 reacties

 1. Auteur
  Teleurstellendeservice#acer
  Datum
  Acer reageert niet. Ik heb een mailtje gekregen dat ik nog niet gereageerd heb op hun voorstel terwijl de medewerker van de helpdesk er nog bij mij op terug zou komen. Tot nu toe geen reactie gehad.
 2. Auteur
  Teleurstellendeservice#acer
  Datum
  Blijkbaar is de oplossing van Acer, gewoon niet eens de moeite te nemen om te reageren. Zegt denk ik genoeg over acer. Ik ben momenteel directeur in opleiding op een school, waar we nu nog acer laptops hebben. Een keer raden welk merk er nooit meer in komt :-). Het lijkt misschien of ik het grappig vind, maar dat is zeker niet zo, ik vind het triest dat je zo met je klanten omgaat
 3. Auteur
  Teleurstellendeservice#acer
  Datum
  Net Acer weer gebeld. Ik moet schriftelijk gaan reageren anders wordt er niks gedaan??? Wat??? Dus al die telefoontjes en twee maanden wachten zijn voor niets geweest! Wat is dit voor bedrijf??

Deze klacht is gesloten

Ook een klacht indienen over Acer?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Stuur een juridische brief of e-mail

 2. Bel onze juridisch expert

 3. Laat ons voor je bemiddelen