Klacht Arriva: Buurtbus standaard vol lijn 792 midden limburg
In midden -limburg rijdt de buslijn 792 buurtbus maria-hoop / centrum Echt. Hij maakt een stop bij het station Echt.Omdat wij in een buitendorp wonen is onze dochter volledig afhankelijk van deze buurtbus om bij het station Echt te komen vanuit thuis (Koningsbosch) en visa versa
Om de school te bereiken in Sittard.
Deze buurtbus heeft slechts 8 zitplaatsen! Het probleem waar deze klacht over gaat betreft de terugweg vanaf het station naar huis met deze buurtbus. Deze bus rijdt slechts 1x per uur.
Deze buslijn passeert ook een AZC Echt. Zij maken behoorlijk gebruik van deze buslijn. 9 van de 10 keer moet mijn dochter in weer en wind en kou of regen wachten op het station Echt omdat de buurtbus “vol” zit. Er wordt dan gezegd taxibus is besteld maar deze moet uit Maastricht!! Komen wat 35 km verderop is. de aankomst van deze taxibus is meestal een gemiddelde wachtijd van een half uur. Er is geen bushokje om te schuilen en de buurtbus zit standaard vol als zij vanuit de trein komt en de bus naar huis wil nemen.
Onze vraag is dan ook kan er geen grote normale bus ingezet worden op de lijn 792 in de middag en namiddag? Op de weg vanaf station Echt naar Maria-hoop?
Dat Arriva in de middag en namiddag standaard een grote bus gaat inzetten op de lijn 792 vanuit station Echt naar Maria-hoop.- Status