Opgelost door ASR Nederland: ASR weigert schade uit te keren

Status
content Opgelost
Klachtnummer
# 674899
Gebruiker
A. Muis
Datum
1 reactie

Details

Klacht

Sinds ca. 1987 is ons gezin voor WA en inboedel bij ASR (voorheen Amev) verzekerd en hiervoor wordt er jaarlijks € 288,60 van mijn bankrekening geplukt. Vanaf 1987 tot heden heb ik in totaal € 10.389,60 aan premie betaald.
Onlangs heeft mijn hond de bril van een kennis kapot gebeten en weigert ASR de schade van € 290,00 uit te keren.
ASR voert daarbij als argument het VVD-mantra “eigen verantwoordelijkheid” aan en de gedupeerde zou onvoldoende maatregelen hebben genomen om schade te voorkomen.
Jaren geleden heeft een andere hond van mij, toen hij bij een winkel was vastgebonden, de broek van een voorbijganger kapot gebeten. Toen werd de schade wel vergoed en werd bovengenoemd VVD-mantra niet aangevoerd. Terwijl een hond vastbinden bij een winkel juist een onvoldoende maatregel is om schade te voorkomen.
Wat heeft een aansprakelijkheids- en inboedelverzekering nog voor nut wanneer ASR bij schade telkens met het argument komt dat er onvoldoende maatregelen zijn genomen om schade te voorkomen? Dit argument is op elke gebeurtenis toepasbaar, bijvoorbeeld ook wanneer er door een omgevallen kaars brand ontstaat. Heb ik hiervoor 36 jaar lang in totaal € 10.389,60 premie betaald?
Zover mijn actieve herinnering het toelaat is dit in 36 jaar ook pas de 2e of 3e keer dat ik een beroep doe op die ASR-verzekering. Dan is het toch niet teveel gevraagd om een beschadigde bril van € 290,00 te vergoeden?
Het is overigens niet de eerste keer dat ASR weigert schade uit te keren. Sinds 2001 zitten er in de badkamer vloertegels los vanwege overstroming van de wasmachine. De inboedelverzekering (ASR) wijst mij door naar de opstalverzekering en de opstalverzekering stuurde mij terug naar het kastje, de inboedelverzekering (ASR).

Gewenste oplossing

ASR keert de schade van € 290,00 uit aan gedupeerde.

Of

ASR beëindigd de verzekering met terugwerkende kracht per 1 mei 2023, stort de premie voor 2023 van € 288,60 die op 3 mei 2023 van mijn bankrekening is geplukt terug. Met dit bedrag zal ik de bril van gedupeerde ad € 290,00 betalen. Dan ben ik ook nog zo coulant om de resterende € 1,40 zelf bij te leggen.
Geboden oplossing
De dagwaarde van de bril zal op mijn bankrekening of die van de gedupeerde worden gestort. Op dit moment, 20 juli 2023, 18.15 uur heb ik echter nog geen cent gezien.
Status
opgelost
Beoordeling
content

1 reactie

  1. Auteur
    ASR Nederland
    Datum
    Onze klachtbehandelaar heeft met u gesproken. We snappen uw frustratie. De klachtbehandelaar heeft een voorstel aan u gedaan om de klacht op te lossen. Vriendelijke groet, a.s.r.

Deze klacht is gesloten

Ook een klacht indienen over ASR Nederland?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen