Klacht Asus: Slechte smartphone, slechte klantenservice, Asus negeert verzoek tot ontbinding koopoverkomst

Gebruiker1669307327

In 2021 heb ik de Asus Zenfone 8 gekocht voor 599 euro. Dat bleek achteraf mijn slechtste aankoop ooit te zijn. Het toestel kampt met diverse problemen die tot nu nog steeds niet opgelost zijn. In totaal is het toestel nu 6 keer verzonden voor reparatie. Het gaat om problemen met de camera, touchscreen, verbinding (4g en/of wifi), en de batterij. Bovendien heeft de klantenservice van Asus geen passende oplossing aangeboden voor de situatie. Sterker nog, ze gaan niet in op mijn verzoek op het ontbinden van de koopovereenkomst ondanks mijn herhaaldelijk verzoek.
Ik wil iedereen op de hoogte brengen hoe Asus omgaat met klanten, hoe hun aftersales eruit ziet, en hoe zij omgaan met een verzoek tot ontbinding van de koopovereenkomst.

Er kan een reparatieverzoek telefonisch of via de website van Asus worden aangemaakt. Vervolgens komt men het pakket ophalen, wordt het pakket verzonden naar Polen ter reparatie en wordt het weer terugverzonden. Dit geeft een doorlooptijd van ca. 1 á 2 weken totdat het toestel weer terug is. Tegenwoordig is het erg vervelend om je smart phone te missen voor zulke lange periodes.

Na een klacht over wazige foto's heeft Asus de camera vervangen. Dat is fijn, maar vervolgens blijkt dat een stukje plastic voor de lens niet verwijderd is die de onderkant van de foto's blokkeert (bijlage 1). Het toestel is direct weer terugverzonden voor het verwijderen van dat stukje plastic. De kwaliteitscontrole van Asus is dus dramatisch....

Na de meest recente reparatie blijkt dat het toestel foto's met een zeer sterke witte waas produceert in het donker. Het toestel is opgestuurd voor reparatie. Asus geeft aan dat zij het probleem niet kunnen reproduceren, waarna het toestel weer terugverzonden is zonder reparatie.

Direct na ontvangst heb ik foto's genomen waarin de witte waas zeer duidelijk te zien is (zie bijlage 1). Dit heb ik gemeld bij Asus en het antwoord daarop is: "Wij zijn van mening dat u teveel verwacht van een telefoon camera. Het betreft hier geen professionele camera en dus het fotograferen in onderbelichte/ donkere ruimtes zal ongeacht flitser inderdaad wazige foto's kunnen geven.Voor dit soort foto's kunt u beter een camera met een goede flitser gebruiken en niet een telefoon. (...)"
Ik heb met veel oudere en goedkopere toestellen (4-5 jaar oud en 250-300 euro) foto's genomen op dezelfde plek en op die foto's zijn geen witte waas te zien (bijlage 2).

Ontbinding koopovereenkomst met terugstorting van het aankoopbedrag

Wij vinden dat Asus hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

Ook een klacht indienen over Asus?