Klacht Auto Haarhuis: Tweede sleutel van gekochte auto is na 4 weken nog steeds niet geleverd

Klachtnummer
# 251105
Gebruiker
J. Moonen
Datum
0 reacties

Details

Klacht


Op 22 November 2016 kocht ik bij autohaarhuis garage in Geesteren een Nissan Pulsar 1.2 dig bouwjaar 2015 en 14338 kilometers.

Bij aflevering en na mijn vraag hierover werd gemeld dat de auto was ingevoerd vanuit Duitsland (was mij niet bekend en was ook niet gemeld). Bij navraag hierover werd verzekerd dat de auto helemaal in orde was en dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Bij aflevering werd een 'aflevering controle lijst' toegevoegd waarin werd aangegeven dat alles was nagekeken en in orde was bevonden.

De auto heeft twee sleutels met geintegreerde afstandsbediening. De tweede sleutel zat in een aan mij overhandigde ongeopende envelop. Toen ik thuis die envelop opende bleek de tweede sleutel niet te functioneren. Dat heb ik gelijk aan de garage gemeld en de volgende dag ben ik naar de garage gereden zodat men kon onderzoeken wat er fout was. Conclusie was dat de sleutel ofwel fout was of een verkeerde sleutel was. De sleutel werd ingenomen en de garage zou een andere sleutel bestellen.

Dat is ondertussen 4 weken geleden. Als ik na twee weken daarover belde en naar de stand van zaken vroeg werd geantwoord dat de sleutel besteld was en ik moest afwachten tot hij geleverd werd. Je vraagt je af waarom de bestelling van een sleutel weken moet duren. Nieuwe e-mails die ik hierover later (16/12 en22/12) aan de garage stuurde werden niet beantwoord.

Ik maak me ernstig ongerust over het feit dat ik maar 1 sleutel heb (mijn vrouw en ik maken beiden gebruik van de auto en we vrezen dat als onverwacht de sleutel die we hebben niet functioneert we zonder vervoer zitten). Bovendien verschijnt op mijn dashboard en flikkerend signaal (als de motor niet draait) dat aangeeft dat er iets fout is met de zogenaamde diefstalbeveiliging. Ook dat maakt ons ongerust omdat we ons afvragen of er iets fout is met het elektrisch systeem van de auto.

Gewenste oplossing

Dat de ontbrekende sleutel direct geleverd wordt (in combinatie met het nakijken van de diefstalbeveiliging melding)

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat Auto Haarhuis hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

0 reacties

Ook een klacht indienen over Auto Haarhuis?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen