Opgelost door Basic-Fit: Mannelijke PT's in 'Ladies Only' zalen

Status
content Opgelost
Klachtnummer
# 652444
Gebruiker
Doha Rachoum
Datum
1 reactie

Details

Klacht

Ik sport regelmatig bij de Ladies Only locatie in Den Haag, waar mij opvalt dat er super vaak (per week) een mannelijke PT aanwezig is. Ik ben er ongeveer 5 a 6 keer per week, en elke dag kom ik hem tegen. Dit is absurd voor een 'Ladies Only' locatie. Volgens de Algemene Voorwaarden van de Basic-Fit hoort iedereen zich welkom en vrij te voelen binnen jullie zalen... behalve vrouwen? Dit wordt niet nagestreefd. Ik heb vaker contact opgenomen met de Basic-Fit hierover, dus ja ik snap ondertussen heel goed 'dat het concept van de Basic-Fit is dat er geen mannen mogen sporten, maar wel werken.' Dat is mijn punt. Het is ABSURD dat er mannen werken in zo'n zaal. Managers en werklui begrijp ik, managers zijn zo weg en werklui hebben we niet in de hand. Maar de PT? Ben ik echt klaar mee. Ik maak vaak workouts niet af, en als ik het warm heb kan mijn capuchontrui niet af. Ik moet telkens kiezen tussen mijn normen en waarden (volgens religie), of sporten. Dit mag niet oke zijn. De zaal moet toegenakelijk voor alle vrouwen, van alle achtergronden en alle religies. Het verschil is letterlijk 1 man. Jullie hoeven geen drastische verandering te maken. Ik wens graag serieus genomen te worden, want hier laat ik het zeker niet bij. Ik hoor graag terug van de organisatie.

Met vriendelijke groet,
Doha Rachoum.

Gewenste oplossing

Geen mannen, ook geen werknemers, in zalen dat alleen 'bedoeld is' voor vrouwen.
Geboden oplossing
Bedankt voor je reactie! Het is wel zo dat deze specifieke pt al meer dan 5 jaar vast werkt in de Ladies Only vestiging, en hier ook wekelijks gewoon is. Het is dus niet dat hij uitzonderlijk een aantal keer komt werken, omdat er geen ander personeel is. Bijzonderheden begrijp ik, maar vandaar mijn klacht. Ik zie graag resultaat, door hem in te ruilen voor een vrouwelijke pt op deze locatie. Zo is het immers wel een ‘Ladies Only’ vestiging.
Status
opgelost
Beoordeling
content

1 reactie

 1. Auteur
  Basic-Fit
  Datum
  Dit is onze laatste reactie
  Beste Doha,

  Bedankt voor jouw feedback, en het bekend maken van dit probleem!

  Wat vervelend om te horen dat er in de lady's only club mannelijk personeel aanwezig is. Wij willen natuurlijk dat iedereen zich inderdaad op hun gemak kan voelen bij ons in de club! Inderdaad is het zo dat wij in uitzonderlijke gevallen soms helaas een mannelijke collega in de club hebben, zowel een schoonmaker als club medewerker of pt. Echter is dit natuurlijk niet de bedoeling en proberen we dit zo veel mogelijk te vermeiden. Het is het soms zo dat er geen andere schoonmaker, en of club medewerker beschikbaar is helaas. Maar het is zeker niet de bedoeling dat er regelmatig een mannelijke collega in de club zich bevind.

  Ik pak dit ook graag op, en zal dit ook verder gaan uitzoeken en de persoon die hier over gaat op aanspreken. We sturen je klacht door naar de regio en clustermanager van deze club. Onze excuses voor het ongemak! We hopen je snel weer te zien in een van onze clubs.

  Met vriendelijke groet,

  lisa van het Social Team van Basic-Fit

Deze klacht is gesloten

Ook een klacht indienen over Basic-Fit?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Stuur een juridische brief of e-mail

 2. Bel onze juridisch expert

 3. Laat ons voor je bemiddelen