Klacht BCC: BCC schendt consumentenrecht

Status
angry Niet opgelost
Klachtnummer
# 191837
Gebruiker
Bonzen
Datum
9 reacties

Details

De klacht

Schoonmoeder koopt op 3-11-15 een telefoon, Problemen met SD-kaartlezer. 1e reparatie door BCC toestel kon op 21-01-2016 (na 5 weken) opgehaald worden. Probleem was niet verholpen dus diverse andere SD-kaarten geprobeerd. Uiteindelijk toestel wederom bij BCC ter reparatie aangeboden. BCC gewezen hun garantieplicht. BCC weigert een leentoestel ter beschikking te stellen. Telefoon retour op 28-09-2016 (na 3 weken). Probleem niet verholpen. 29-09 terug naar de winkel gesproken met de filiaalmanager. Die gaf aan dat het toestel wederom ter reparatie aangeboden MOET worden. Aangegeven geen vertrouwen te hebben in telefoon en verwachten een andere oplossing (1 nieuw toestel, 2 geld terug) en dat schoonmoeder hier recht op heeft aangezien telefoon reeds 2 keer eerder ter reparatie is aangeboden. Filiaalmanager wordt boos wanneer verteld wordt dat zijn informatie niet klopt en weigert verder te helpen. (zie vervolg)

De oplossing

1) Inruilen voor een nieuw product dat wel goed functioneerd.
2) Geld terug geven zodat een nieuw toestel uitgezocht kan worden.

9 reacties

 1. Auteur
  Bonzen
  Datum
  Naar aanleiding hiervan Contact gezocht met de klantenservice van BCC èn een brief gestuurd met het hele verhaal (in deze brief BCC in gebreken gesteld en beide mogelijkheden voor een oplossing kenbaar gemaakt). 1 exemplaar van de brief afgegeven bij het filiaal de andere naar BCC gemaild.
  6-10-16 reactie van BCC die blijkbaar de brief niet gelezen heeft en stellen voor het toestel wederom ter reparatie aan te bieden. Dit is geen oplossing want dan zit klant weer weken zonder (zie vervolg)
 2. Auteur
  Bonzen
  Datum
  Naar aanleiding van reactie van BCC E-mail gestuurd waarin verwezen wordt naar het relaas in de brief, het weigeren van BCC voor het beschikbaar stellen van een leentoestel en nogmaals bekend gemaakt met de verwachte oplossingen.

  Deze laatste mail is verstuurd op 13-10 en hier is nooit meer reactie op gekomen.
  (zie laatste vervolg)
 3. Auteur
  Bonzen
  Datum
  BCC geeft foutieve informatie over de rechten van de consument.
  Wanneer de klantenservice dit direct had gecorrigeerd had het kunnen zijn dat de filiaalmanager niet op de hoogte was (wat kwalijk is, maar op te lossen). Echter door de houding van BCC naar de klant wordt aannemelijk dat het hier om een onwettig beleid gaat.

  BCC behoort deze zaak goed op te lossen anders zullen we vervolgstappen moeten ondernemen.
 4. Auteur
  BCC
  Datum
  Goedemorgen heer Onzen,

  Wat jammer dat mevrouw Sluiter niet tevreden is over het functioneren van de ACER Z520 Lebara wit.

  Ik raad aan om het apparaat ter reparatie aan te bieden. U geeft BCC dan de gelegenheid om het defect te onderzoeken/repareren.

  Bij de vorige reparatiecase zijn vragen en antwoorden genoteerd met de aantekening dat de monteur het toestel heeft nagekeken en het probleem niet kunnen reproduceren .

  Het is verstandig om deze als bijlage in de nieuwe case te laten zetten.

  Met vriendelijke groet,

  Marlies

  Medewerker Customer Care
 5. Auteur
  Bonzen
  Datum
  Marlies,
  Zoals reeds als reactie op de E-mail met EXACT het zelfde antwoord is gegeven (kopieren+plakken?) is het apparaat REEDS 2 MAAL EERDER ter reparatie aangeboden geweest voor het zelfde probleem. Geef mevrouw Sluiter een vervangend toestel of haar geld terug. Het is niet redelijk te verwachten dat mevrouw weer weken zonder toestel zit. En jullie overtreden de regels al door een leentoestel te ontzeggen voor de reparatie-termijn.

  Kom nu eindelijk eens met een goede oplossing.
 6. Auteur
  Bonzen
  Datum
  Voor mensen die deze case volgen;
  Marlies spreekt niet de waarheid over de feiten aangezien de winkelmedewerker het probleem reproduceerde en een foto van de foutmelding met de case heeft mee gestuurd (tijdens de 2e keer dat het toestel ter reparatie werd aangeboden (echter heeft dit er niet toe geleid dat het toestel goed terug kwam).

  Waarom de feiten verdraaien, beter is als jullie de fout erkennen, deze oplossen en tenslotte het beleid veranderen. (zie vervolg)
 7. Auteur
  Bonzen
  Datum
  Op deze manier doen jullie gen recht aan jullie slogan (High Service Low Pricing). Met deze mentaliteit gaan jullie het niet redden.

  Ik kan iedereen afraden nog zaken met jullie te doen.
 8. Auteur
  BCC
  Datum
  Goedemorgen heer Onzen,

  Jammer dat u het zo ervaart.

  Met vriendelijke groet,

  Marlies

  Medewerker Customer Care
 9. Auteur
  Bonzen
  Datum
  Er is geen voorstel voor klachtafhandeling gedaan.

Uiteindelijke oplossing

Auteur
Bonzen
Datum
Uiteindelijke oplossing
Status
niet opgelost
Beoordeling
angry

Ook een klacht indienen over BCC?