Klacht Bol.com: frustrerend dat de waarde van een cadeaukaart na een bepaalde tijd gewoon weg is

Status
sad Niet opgelost
Klachtnummer
# 401784
Gebruiker
Tip#Balthasar
Datum
1 reactie

Details

De klacht

Ik heb 2 cadeaukaarten van Bol.com, die ik bij een bestelling wil gebruiken. Het blijkt dat beide kaarten verlopen zijn. Het gaat om een totale waarde van €45. Ik heb hierover gebeld met de klantenservice van Bol.com en zij kunnen en willen niet discussiëren over verlopen kaarten, want de krijger krijgt 3 jaar de tijd om het bedrag te besteden en het valt dus onder de verantwoordelijkheid van de krijger om dat in de gaten te houden. Dit is wel een heel klantonvriendelijke manier om met verlopen kaarten om te gaan. Per slot van rekening heeft iemand er wel geld voor uitgegeven en heeft bol.com er geen diensten voor teruggegeven.
Waar ik helemaal van opkeek is, dat de medewerkster beweerde nog nooit een dergelijke klacht over verlopen cadeaukaarten te hebben gehoord!

De oplossing

Ik zou het heel fijn vinden als ik alsnog de waarde van de bonnen kan besteden.

1 reactie

 1. Auteur
  Bol.com
  Datum
  Dit is onze laatste reactie
  Beste Tip#Balthasar,

  Vanaf aankoopdatum is de cadeaukaart drie jaar geldig. Dit staat vermeld op de achterzijde van het karton waar de cadeaukaart op is geplakt. Ook staat er op de cadeaukaart een verwijzing naar de voorwaarden. Bij de voorwaarden heb je een saldochecker en een geldigheidschecker. Hier kun je de geldigheid controleren van de cadeaukaart die je ontvangen hebt. Helaas is de kaart na 3 jaar niet meer te gebruiken. Mijn tip voor een volgende keer is om de kaart meteen na ontvangst toe te voegen aan het account. Dan wordt de kaart iedere keer, bij het plaatsen van een bestelling, aangeboden als je op de betaalpagina bent.

  Met vriendelijke groet,
  Charissa van bol.com

Uiteindelijke oplossing

Auteur
Tip#Balthasar
Datum
Uiteindelijke oplossing
"Regels zijn regels en aan 3 jaar geldigheid kan niet worden getornd....." Ik hoop, dat Bol.com zijn cadeaukaart in de (nabije!) toekomst een onbeperkte geldigheidsduur gaat geven. Dit is een veel eerlijker manier om het geld, dat door de gever van de cadeaukaart al is betaald, ook door de ontvanger daadwerkelijk kan worden uitgegeven. Zo heeft de VVV cadeaubon ook een onbeperkte geldigheidsduur.
Status
niet opgelost
Beoordeling
sad

Ook een klacht indienen over Bol.com?