Klacht Canon Nederland: Waarom een goedwerkende Canon-printer naar de milieustraat brengen?

Status
angry Niet opgelost
Klachtnummer
# 640437
Gebruiker
Renier
Datum
1 reactie

Details

Klacht

De Canon MG 3650 is een prima werkend huisprintertje waarvan ik inmiddels het 4e exemplaar in gebruik heb. Dat het reeds het vierde exemplaar heb is gelegen in de omstandigheid dat bij het bereiken van een behoorlijk aantal prints het zo te duiden sponsje wat het printerkopje (automatisch) schoon houdt verzadigd is en dat daarom de printer op storing valt en niet meer te gebruiken is.
Dat verzadigd zijn van het sponsje en het daarom niet meer van behoorlijke kwaliteit zijn van de prints is grote onzin want op het moment dat de printer elke dienst weigert zien de prints er vlekkeloos uit en kan de printer zo te zien nog enkele jaren mee. Een elektronisch tellertje is bij onderzoek de directe oorzaak want ook na vervanging van het sponsje blijft de printer elke dienst weigeren.
Het is de pure geldverspilling die mij ernstig stoort en en bovendien de onnodige milieuvervuiling dat steeds een goedwerkende printer afgedankt moet worden en vervangen omdat een niet-bestaand probleem commercieel uitgebuit wordt om weer een nieuwe printer te kunnen verkopen. Ik heb dus de laatste Canon gekocht, dat mag duidelijk zijn.

Gewenste oplossing

De elektronische teller die de machine op storing zet moet verwijderd worden.
Het heeft namelijk uitsluitend een verkoop-bevorderende functie zonder enig ander doel.
Geboden oplossing
De beantwoording gaat niet in op de klacht dat een goedwerkende printer steeds vervangen moet worden omdat dat Canon commercieel begter uitkomt. Een printer behoort zolang mee te gaan totdat hij stuk gaat of de printkwaliteit onvoldoende is maar niet omdat hij een x-aantal prints vervaardigd heeft. En dat is wat hier gebeurt. Onacceptabele reactie derhalve.
Status
niet opgelost
Beoordeling
angry

1 reactie

 1. Auteur
  Canon Nederland
  Datum
  Privé
  Privé bericht
  Dit is onze laatste reactie
  Deze reactie is verborgen

Deze klacht is gesloten

Ook een klacht indienen over Canon Nederland?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Stuur een juridische brief of e-mail

 2. Bel onze juridisch expert

 3. Laat ons voor je bemiddelen