Klacht Catawiki: Ik wordt beticht van Fraude en Racistisch gedrag van een koper in Duitsland !!??

Klachtnummer
# 321404
Gebruiker
Genkgo
Datum
1 reactie

Details

De klacht

Het is gebleken dat na veel heen en weer contact met een koper in Duitsland mij beticht van Fraude omdat een artikel niet voldeed aan de omschrijving van de kavel.
Mijn ouders hebben Ornamenten in Turijn gekocht, ze vertelden me dat de verkoper in Turijn mijn helaas OVERLEDEN ouders , met die INFORMATIE heb ik de kavel op Catawiki aangeboden, en met de afmetingen, die correct waren . NU staat de kavel op betwist , Ik wordt nu uitgemakt voor Fraudeur staat op mijn referentie van Catawiki , nu wordt ik beticht van Rascisme door een Duitser , die niet weet hoe mijn lgezin in Nederland eruit ziet !!! . Ik heb gezegd , dat ze eerst de fiets van mijn Familie moeten terug brengen. Het gekke is nu, dat 2 weken geleden er een item op TV was, dat er een Duitse man was, die dit ging doen ! Of dit een grap was, dat weet ik niet , maar toch. Mijn familie heeft in de oorlog veel meegemaakt. Die Duitse koper vond , dat alle Nederlanders in Nederland Duits kunnen verstaan. Wat een afgang !! Ze reageerde in Duits , ik zei ik spreek geen Duits , en gaf aan in t Engels te willen communiceren . Haar antwoord was, U kunt OP Google Translate haar Duits vertalen. !! Ik reageerde met HUH , en was daar totaal niet blij mee . !! Nu vindt U Catawiki , dat ik mijn excuses moet aanbieden aan die koper in Duitsland. Dat gaat nooit en te nimmer gebeuren. Laat haar excuses aanbieden , voor haar opmerking, dat alle Nederlanders Duits verstaan . !! Ik heb aangegeven , dat ze mijn kavel moet te sturen naar NEDERLAND !! De hele week reageert de koper niet . U als Catawiki zegt , dat de koper niet op mijn emails moet reageren .. U zegt steeds een platvorm te zijn, en beide kanten wil horen . Maar als een koper zegt er klopt iets niet. of een pakket heeft oponthoudt bv naar Italie , dan zet U als Catawiki meteen de betaling op Betwist. jammer genoeg. In die jaren dat ik kavels heb geplaats op Catawiki , heeft voor Catawiki en mij geen wind eieren gelegd. . Nu wordt het hoog gespeeld. Ik vind dat ik recht heb op excuses, maar bij geef ik OPENBAAR aan ook mijn excuses aan te bieden. Ik weet wel hoe dit gaat aflopen, maar daar heb ik vrede mee. Bij deze hoop ik op eerlijk antwoord van Catawiki . .

De oplossing

Oplossing zoeken, voor dit gebeuren.
Haar referentie op Catawiki verwijderen .
Gebeurt dit aalemaal niet , dan stap ik naar een advocaat .
Laster en Smaad .
vgr.

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat Catawiki hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

1 reactie

 1. Auteur
  Catawiki
  Datum
  Dit is onze laatste reactie
  Geachte gengko,

  Bedankt voor het neerleggen van uw klacht.

  Wij zijn een onafhankelijke partij en zullen altijd afgaan op de feiten. U omschreef dit kavel als marmer, dat bleek het uiteindelijk niet te zijn, de koper heeft dit bewezen. Daarnaast gaf de koper aan dat het formaat niet klopt maar in feite is dat bijzaak. Het kavel bleek geen marmer te zijn en dat is voor ons genoeg reden om een claim te openen. Dat is de reden waarom dit kavel betwist is en geannuleerd gaat worden.

  De koper heeft u nergens een racist genoemd. In mijn vorige reactie op uw klacht op Klachtenkompas wees ik u erop dat u racistische opmerkingen maakte. Dat heeft te maken met het feit dat u pijnlijke opmerkingen maakt over hoe Duitsers in de Tweede Wereldoorlog hebben gehandeld, daar spreekt u de koper op aan alsof zij daar ook verantwoordelijk voor was. De koper heeft hier niets mee te maken en dit is ook totaal niet relevant voor deze kwestie.

  Wij zijn inderdaad een platform en willen graag hoor- & wederhoor toepassen. Wij zijn een onafhankelijke partij en zullen altijd eerst vragen of kopers & verkopers zelf naar een oplossing toe kunnen werken. Mochten zij er onderling niet uit komen dan zal Catawiki alle feiten op een rij zetten en een beslissing nemen die voor alle partijen het beste is. Wanneer het contact goed is wordt dit uiteraard gewoon in overleg gedaan, wij willen al onze gebruikers tevreden houden.

  Een koper kan tot 10 dagen na betaling een claim openen, als daar een gegronde reden voor is. Gegronde redenen zijn bijvoorbeeld: een niet aangekomen pakket, een beschadigd pakket of een object dat niet aan de omschrijving voldoet. We houden de uitbetaling aan de verkoper uitgesteld totdat de kwestie is opgelost. Die claim kan dus inderdaad ook geopend worden wanneer een pakket nog onderweg is. We snappen dat dit vervelend kan overkomen wanneer u als verkoper alles heeft gedaan wat we van u hebben gevraagd, echter doen we dit omdat wij die garantie aan onze kopers willen bieden. Wanneer een verkoper al is uitbetaald, en een pakket raakt zoek, kunnen wij enkel nog een beroep doen op de bereidwilligheid van de verkoper om het op te lossen. Als een verkoper dan niet meer te bereiken is hebben wij niets achter de hand. We weten dat het overgrote deel van de verkopers niet op die manier handelt maar toch moeten we die zekerheid nemen. Excuses voor het ongemak.

  U wenst dat wij de feedback van de koper verwijderen, dit kunnen we niet doen. Op dit moment is de kwestie namelijk nog niet opgelost. Zodra de kwestie is opgelost geven wij de koper de ruimte om de feedback aan te passen. Dit blijft haar eigen keuze omdat ons feedbacksysteem een objectief systeem is.

  Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,

  Catawiki
  www.catawiki.nl/help

Ook een klacht indienen over Catawiki?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Stuur een juridische brief of e-mail

 2. Bel onze juridisch expert

 3. Laat ons voor je bemiddelen