Klacht Centraal Beheer Achmea: Centraal Beheer rekent hoge hypotheekrente

Status
sad Niet opgelost
Klachtnummer
# 295252
Gebruiker
mm
Datum
3 reacties

Details

De klacht

Hypotheekvoorwaarden hypotheek Plus tijdens looptijd eenzijdig veranderen door ongeoorloofd onderscheid te maken tussen 'renteherziening' en 'renteafkoop' na afloop rentevast periode.
Hierdoor wordt de klant 0,25% hogere rente berekend gedurende nieuwe rentevast periode met duizenden euro's schade tot gevolg. Zo gaat Centraal Beheer om met haar trouwste klanten. Informatievoorziening en nazorg is onder de maat. Klachtenprocedure stelt niks voor en biedt geen echte oplossingen. Centraal Beheer hanteert al hogere rentes dan haar concurrenten. Klant blijven levert gegarandeerd financiele schade op.

De oplossing

Hou je aan de hypotheekvoorwaarden en maak geen onderscheid tussen renteherziening en renteafkoop als het einde van de rentevast periode na een jarenlange periode in zicht komt.
Rekent de rente zoals die op de nieuwe ingangsdatum 1 februari 2018 geldt.

3 reacties

 1. Auteur
  mm
  Datum
  Nog niets vernomen...
 2. Auteur
  Centraal Beheer Achmea
  Datum
  Hallo Maurice,
  Mijn collega heeft je klacht neergelegd bij onze afdeling Hypotheken. Webcare kan deze klacht niet zelf inhoudelijk oppakken. Zodra we een terugkoppeling hebben gekregen stellen we je op de hoogte.
  Hartelijke groet,
  Nanette, Webcare Centraal Beheer
 3. Auteur
  Centraal Beheer Achmea
  Datum
  Dit is onze laatste reactie
  Hoi Maurice,

  Je hebt verzocht om de rente tussentijds aan te passen. Bij de contractuele renteherziening is de dalrente van toepassing conform de voorwaarden. Als de rente op de datum van de herziening lager is dan daalt de rente mee. Bij een tussentijdse renteherziening is dit niet het geval. Je hebt de tussentijdse renteherziening geaccepteerd. Je krijgt dus de rente die geldt bij het uitbrengen van het aanbod.

  Je stelling dat wij tijdens de looptijd veranderen is niet juist. Een renteherziening is iets anders dan een renteafkoop. Renteherziening kan plaatsvinden op de datum dat de rentevastperiode afloopt of tussentijds. Renteafkoop is een gevolg van een tussentijdse renteherziening. De eventuele boete kan dan in één keer worden betaald (daadwerkelijk afkopen) of de boete wordt in termijnen betaald (rentemiddeling).

  Je gewenste oplossing is dan ook niet mogelijk. Wij houden ons aan de voorwaarden. Je hebt de juiste rente die bij jouw keuze past. Het staat je wel vrij om een nieuw (tussentijds) rentevoorstel aan te vragen.

  Ik hoop dat je hiermee meer duidelijkheid hebt.

  Vriendelijke groet, Remco
  Webcare Centraal Beheer

Uiteindelijke oplossing

Auteur
mm
Datum
Uiteindelijke oplossing
Beste Remco, Jouw informatie is niet correct en niet in overeenstemming met de feiten. Jij bevestigt het beeld dat steeds meer consumenten van Centraal Beheer hebben: Centraal Beheer belazert doelbewust haar klanten en doet er alles aan om de hoogst mogelijk rente te berekenen. Centraal Beheer is niet in staat om fouten te herstellen en échte oplossingen aan te dragen. Zelfs met collectiviteitskorting rekent Centraal Beheer een aanzienlijk hogere rente dan andere hypotheekverstrekkers. Het is onze maatschappelijke plicht om deze wantoestanden onder de aandacht te brengen zodat consumenten deze valkuilen bespaard blijven. Het zou Centraal Beheer sieren om haar hypotheekvoorwaarden op dit punt aan te passen en consumenten wel juist en volledig te informeren. Ik heb oprecht alles gedaan om deze fout door Centraal Beheer recht te laten zetten. Maar tegen deze dikken muren van onwil en ondeskundigheid is niemand opgewassen. Centraal Beheer privé en zakelijk? Nooit meer!
Status
niet opgelost
Beoordeling
sad

Ook een klacht indienen over Centraal Beheer Achmea?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn vier manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Meld je klacht bij het bedrijf

 2. Stuur een juridische brief of e-mail

 3. Bel onze juridisch expert

 4. Laat ons voor je bemiddelen