Klacht Consumentenbond: ASPARTAAM IS SCHADELIJK ?

Klachtnummer
# 46830
Gebruiker
lousgenis@hetnet.nl
Datum
1 reactie

Details

De klacht

In het dieet advies van de Consumenten Bond, wordt aangegeven dat ASPARTAAM niet schadelijk zou zijn in kleine hoeveelheden. In jarenlange publikaties wordt duidelijk gemaakt dat het een zeer schadelijke stof is. Wij volgden dat al vele jaren ....Hoe kan dat . Is de consumentenbond nu ook al gezwicht voor HET GROTE GELD ?

De oplossing

Ik zou graag willen weten wat nu "DE WAARHEID "IS OVER... aspartaam.
WIJ MIJDEN HET AL JAREN VANWEGE DE PUBLIKATIES VAN ONDERZOEKEN...WAARUIT BLIJKT DAT HET EENZEER SCHADELIJKE STOF IS...OOK IN KLEINE HOEVEELHEDEN ....Oplossing: graag een gedegen afweging van hoe schadelijk de stof ASPARTAAM is, en waardoor het lang verboden is geweest.

1 reactie

  1. Auteur
    Consumentenbond
    Datum
    Geachte mevrouw Genis,Over aspartaam is al veel geschreven; gedegen wetenschappelijk, namaak wetenschappelijk en verzonnen, dat het voor geen mens meer mogelijk is om dat geheel te overzien en alles op zijn waarde te beoordelen. Daarom heeft de Europese Commissie een apart instituut opgericht, de EFSA, om met een team van wetenschappers dit soort dossiers te beoordelen. Deze wetenschappers komen herhaaldelijk met de conclusie uit de bus dat normaal gebruik van aspartaam geen schadelijke gevolgen heeft. Met vriendelijke groet,Team Social Media