Klacht De Jong Intra Vakanties: De Jong Intra Vakanties houdt geld achter en weigert eigen ANVR-voorwaarden na te komen

Bults

Via de website van D-reizen een wintersportvakantie bij De jong Intra Vakanties geboekt en deels aanbetaald.

Binnen 24 uur na de boeking heb ik de reis om privéredenen geannuleerd.

op grond van artikel 1.3 de toepasselijke ANVR-voorwaarden hoef je dan geen annuleringskosten te betalen:

"Als reiziger heb je het recht om binnen 24 uur na de totstandkoming van de reisovereenkomst deze zonder opgave van redenen kosteloos te annuleren, [...]"

D-reizen en De jong Intra Vakanties ontkennen glashard dat dit recht bestaat. Er zouden aanvullende regels van De Jong Intra Vakanties gelden die dit recht ongedaan zouden maken. Ook al is dat volgens de inleiding van de ANVR-voorwaarden niet mogelijk:

"De handelaar (dat kan zowel de reisorganisator als de doorverkoper zijn) kan op bepaalde terreinen aanvullende eigen voorwaarden hanteren. Deze aanvullende voorwaarden moeten schriftelijk (of elektronisch) worden vastgelegd voordat de (reis)overeenkomst tot stand komt. Deze aanvullingen kunnen geen afbreuk doen aan de rechten die je op grond van de wet of de ANVR Reizigersvoorwaarden hebt."

Volledige restitutie van de aanbetaling, conform artikel 1.3 van de ANVR-reisvoorwaarden.

Bijlagen

Wij vinden dat De Jong Intra Vakanties hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

Ook een klacht indienen over De Jong Intra Vakanties?