Klacht De Ruijter: Anijsblokjes De Ruijter uit assortiment

Klachtnummer
# 40933
Gebruiker
Benny
Datum
0 reacties

Details

Klacht

Toon uit Gennep vraagt zich af waarom Coop de anijsblokjes heeft vervangen. Zijn berekening toont dat de nieuwe staafjes meer dan twee keer zo duur zouden zijn.
Het is nog erger dan in de berekening van Toon: er zitten namelijk niet 8 maar 12 blokjes in één rol. Dat betekent dat je (in zijn geval) 36 bekers kunt drinken voor 0,88 terwijl je vanaf nu gedwongen bent 1,49 te betalen voor 12. Reken uit je verlies. Bij SuperCoop is de prijs zelfs 1,85.

Het ligt niet aan de supermarkt. Waarschijnlijk heeft fabrikant De Ruijter iemand (of een team) gezet op een strategie die tot minimaal vervijfvoudiging van de winst moest leiden. Lijkt mij uitleg genoeg. Gebeurt vaker bij bedrijven nadat ze het predikaat 'koninklijk' ontvingen.
Overigens is het Coop die de oude trouwe anijsblokjes nog het langst in het assortiment heeft gehad. Als je in één keer raadt hoeveel pakjes ik ingeslagen heb, krijg je er van mij eentje toegestuurd Toon!
Tot slot: de staafjes zal ik nooit kopen.

Gewenste oplossing

De Ruijter heeft het oude productieproces vaarwel gezegd om voor de klant onbekende redenen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat deze fabrikant dat proces weer inzet. Hadden ze de blokjes duurder gemaakt, met uitleg dat het anders niet winstgevend meer zou zijn, dan hadden mensen dat kunnen accepteren. Misschien ook niet, en meende De Ruijter dat dát te veel begrip van de gemiddelde consument zou vergen. En daar heb ík dan weer begrip voor.

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat De Ruijter hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

0 reacties

Ook een klacht indienen over De Ruijter?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen