Klacht Delta Lloyd: Eigen bijdrage medicatie veel te hoog en maakt medicijn onbetaalbaar

Status
angry Niet opgelost
Klachtnummer
# 192829
Gebruiker
J.M. van der Linden
Datum
1 reactie

Details

De klacht

Delta Lloyd wil een medisch noodzakelijk medicijn, het valt buiten het voorkeursbeleid) slechts voor een minimaal gedeelte vergoeden. De patient draait voor het overgrote deel op en staat met zijn rug tegen de muur omdat er geen goede alternatieven zijn. Delta Lloyd stelt dat medicatie binnen het GVS ofwel volledig vergoed wordt of gedeeltelijk vergoed en er buiten de wettelijke eigen bijdrage geen verder vergoeding mogelijk is. Ook is er geen coulance mogelijkheid of een betalingsregeling te treffen, de patient betaalt zeg het overgrote deel of neemt het medicijn maar niet met alle medische consequenties. Er zijn geen goede alternatieven voorhanden.

De oplossing

Empathie van Delta Lloyd, nu alleen lekker de regeltjes volgen en geen rekening houden met de wellicht uitzonderlijke medische status van de patiënt.

Voorstel tot betalingsregeling of een coulance regeling voor een bepaalde periode

Uitleg waarom Delta Lloyd uiteindelijk bepaalt wie nu welke medicatie vergoed krijgt, ondanks dat patiënt 2 jaar lang onderzocht is in het UMC en men uiteindelijk een goed werkend medicijn gevonden heeft wat werkt en de patiënt weer opknapt.

1 reactie

  1. Auteur
    J.M. van der Linden
    Datum
    Na een intensieve briefwisseling klacht doorgestuurd naar SKGZ.

Uiteindelijke oplossing

Auteur
J.M. van der Linden
Datum
Uiteindelijke oplossing
Status
niet opgelost
Beoordeling
angry

Ook een klacht indienen over Delta Lloyd?