Klacht Doetsreizen.nl: Doets laat niets van zich horen!

Status
sad Niet opgelost
Klachtnummer
# 448508
Gebruiker
Cody#B
Datum
2 reacties

Details

Klacht

Wij zijn 25 jaar getrouwd en willen met onze kinderen een reis maken naar de VS. We hebben 8 januari een reis geboekt bij Doets. We hebben 3300 euro aanbetaald en we moeten voor 1 juni de restantbetaling van 19.000 euro voldoen. Ik heb sinds de coronacrises meerdere keren gebeld met Doets. Iedere keer krijg ik te horen dat ik mij geen zorgen hoef te maken en zij nemen contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Nu het bijna 1 juni is, hebben wij nog steeds niets gehoord en moesten wij wederom contact opnemen met Doets. Vervolgens krijgen we te horen dat we eerst het volledige bedrag moeten voldoen of de reis annuleren maar dan zijn we onze aanbetaling kwijt. Elke keer krijgen we een vriendelijk meisje aan de telefoon maar een oplossing krijgen we niet. Ze beloven ons een droomreis, wij geloven echter niet meer in deze droomreis omdat veel activiteiten/musea niet toegankelijk zullen zijn met vertrekdatum 13 juli. Van de klantvriendelijkheid is weinig over, keiharde zakelijke opstelling en geen coulance. Wij willen eerst de mogelijkheden bespreken en niet zomaar 19.000 euro overmaken, lijkt mij logisch. Zodra wij dit bedrag overmaken weten we niet waar we aan toe zijn. Wat vinden zij nog genoeg reden om wel deze reis te maken. Bij het missen van één,? twee? of meerdere activiteiten? Wie zal t zeggen met ons is niets besproken. Wij willen een gesprek om de opties te bespreken anders gaan we de reis annuleren en komen we nooit meer terug. Met een goede oplossing willen we de reis zeker gaan maken maar het moet wel zoals door jullie beloofd een droomreis blijven.

Gewenste oplossing

Een voucher voor het aanbetaalde bedrag , geen restantbetaling en dan komen we zeker terug.
Uitstel van de datum 1 juni van de restantbetaling zodat we meer tijd krijgen om te kijken hoe de coronacrises in de VS zich gaat ontwikkelen.
Geboden oplossing
Doets reizen wil dat we eerst het volledige bedrag voldoen en dan gaan ze om de tafel voor een gesprek. Wij willen eerst een gesprek om te kijken naar een eventuele oplossing om de reis te verplaatsen naar volgend jaar. Helaas is Doets hier niet op ingegaan en hebben we de reis moeten annuleren waardoor we de aanbetaling kwijt zijn. Wij wachten nog op antwoord van onze mail. Wij willen graag in gesprek met Doets, wij willen nog steeds deze reis maken maar ze kunnen niet verwachten van ons dat we een jaar van tevoren de volledige reissom voldoen voor 6 personen, dit zou een reis worden voor ons 25 jarige huwelijk zodoende hebben wij er veel geld voor gereserveerd. Dus Doets reizen nodig ons uit voor een gesprek om de mogelijkheden te bespreken om de reis volgend jaar te maken.
Status
niet opgelost
Beoordeling
sad

2 reacties

 1. Auteur
  Cody#B
  Datum
  Tot op heden heb ik van Doets Amerika reizen via de klachtenkompas nog geen reactie mogen ontvangen. Ook hier verschuilen ze zich achter de Tactiek niet reageren totdat er betaald is en zijn zij niet bereid om met ons in gesprek te gaan. Ze hanteren een slimme strategie van eerst betalen en dan praten. We zijn helaas dan overgeleverd aan wat Doets nog redelijk vindt om de reis alsnog dit jaar te maken. En wat is voor hun redelijk? Inmiddels komen we met onze rechtsbijstandverzekering die ons tot op heden heel goed heeft bijgestaan ook niet verder. Doets Reizen is zo flexibel als een loden deur en wil niet met ons gesprek over mogelijke oplossingen die wij bieden om de reis op een ander tijdstip te maken en eventueel de reis in termijnen te voldoen voor volgend jaar. Zij begrijpen niet dat wij op 13 juli niet op reis willen naar Amerika waarvan wij de eerste week in New York zouden vertoeven. Het zou een bijzondere reis worden ter gelegenheid van ons 25 jaar huwelijk. Amerika zit grotendeels op slot maar mochten ze om economische reden toch de grenzen opengooien dan vinden wij het niet verantwoord te gaan en zij wij aan de leeuwen (in dit geval Doets) overgeleverd. Immer zij bepalen wat redelijk is om te gaan. Onze zoon heeft de ziekte van crohn, gelukkig is hij jong en gezond maar wij willen geen risico lopen daarbij zal de reis niet worden zoals wij van te voren hadden bedacht en besproken met Doets. Inmiddels hebben wij de laatste mail verstuurd waarin wij onze annulering van 30 mei in stand houden. Wij krijgen een mail van de administratie terug dat we een annuleringsfactuur krijgen. Met als laatste zin "ik wens u veel gezondheid toe"
  En de voorgeprogrammeerde eindtekst luidt: "Altijd op de eerste rij, Very VIP"
  Ik neem aan dat zij zichzelf daarmee bedoelen! Ik zou zeggen kom eens met fatsoenlijk voorstel!
 2. Auteur
  Cody#B
  Datum
  Graag zou ik in contact willen treden met Doets. Ik lees in de klachtenkompas dat iemand met vergelijkbare reis naar Amerika plus vertrekdatum wel een voucher krijgt voor de aanbetaling en dat ze het restant van de reissom pas volgend jaar, 6 weken voor vertrek hoeven te voldoen. Exact hetzelfde wat wij hebben gevraagd. Doets duik alsjeblieft nog een keer in onze casus en zorg voor een goede oplossing. Onze reis zou naar New York en Florida zijn, Het is nu toch wel duidelijk dat die niet uitgevoerd kan worden. Tot op heden kunnen wij alleen maar constateren dat we een annuleringsfactuur hebben ontvangen en voor de rest hebben we nog niets gehoord. We willen deze reis graag volgend jaar maken, biedt ons een oplossing!

Deze klacht is gesloten

Ook een klacht indienen over Doetsreizen.nl?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Stuur een juridische brief of e-mail

 2. Bel onze juridisch expert

 3. Laat ons voor je bemiddelen