Klacht Easy Terra: een poot uitgedraaid

Klachtnummer
# 255976
Gebruiker
D.M.A. Krikke
Datum
0 reacties

Details

Klacht

Via Easy Terra een auto gehuurd bij Centauro in Valencia. Ik wilde geen gezeur over eventuele schades en dacht alles afgekocht te hebben met een verzekering die dan weer via Auto Europe bleek te lopen.
Bij Centauro werd ontkend dat we een verzekering hadden afgesloten. Gebeld met Easy Terra. We waren wel verzekerd. Maar moesten toch voor € 1.050,- op onze Visa Card laten blokkeren voor evt schade. Dit ging dan om schade aan de onderkant van de auto, de banden, het dak... Als er schade zou ontstaan, zou het geld ingehouden worden van die € 1.050,- en later door Easy Terra aan ons worden vergoed.

Ook moesten we € 105,- blokkeren voor een 'volle tank'. Hiervan zouden we bij inleveren van de auto (met volle tank) € 80,- terug krijgen. Adm.kosten € 25,- krijg je niet terug (dat staat wel in de regels). Totaal moest € 1.155,- worden geblokkeerd. Dit was net iets meer dan ons limiet van € 1.150,-. Het feest kon hierom niet doorgaan. € 5,- contant betalen? Nee. Een bedrag pinnen? Nee. Klant-onvriendelijkheid troef (bij Centauro)!

We werden toen gedwongen om alsnog een (extra) verzekering af te sluiten à € 17,- per dag, dit kwam neer, voor 10 dgn, op € 170,- extra kosten voor de verzekering. Omdat je nergens anders meer heen kunt en geen geld terug kunt krijgen, hebben we dit 'geaccepteerd'.
Als je alle kleine lettertjes leest, kun je het misschien weten, maar dan moet je er wel een studie van maken. Bijna onmogelijk om alles goed te doorgronden.

Bij thuiskomst laat Easy Terra het compleet afweten. Je krijgt hoogstens nog meer voorwaarden toegestuurd, ze trekken een mist op waar je he-le-maal ziek van wordt, als bewijs dat zij er niets aan kunnen doen. "Jammer dat u niet genoeg limiet had op de Visa Card".

Maar je weet van tevoren niet wat je limiet zou moeten zijn. Dit kun je niet uitrekenen, want wat volgens Centauro een volle tank kost?, is nergens te lezen.
Een liter Euro95 kost in Spanje € 1,30 (55 ltr x € 1,30) = € 71,50, maar er wordt € 80,- voor gerekend. Alleen al door dit verschil zaten we net boven de limiet. De verzekering bij Auto Europe was dus wel betaald maar 'ging niet door'.

Easy Terra voelt zich als tussenpersoon niet verantwoordelijk voor de € 170,- die wij noodgedwongen extra moesten betalen.

Gewenste oplossing

Terugbetaling van € 170,-

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat Easy Terra hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

0 reacties

Ook een klacht indienen over Easy Terra?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen