Klacht ECG Nederland: Product besteld, levering bleef uit, creditnota ontvangen maar het bedrag is niet terugbetaald.

Status
content Niet opgelost
Klachtnummer
# 379730
Gebruiker
Bloem
Datum
5 reacties

Details

De klacht

Ik heb op 11 juni 2019 een product besteld bij de zwembaddiscounter, welke op voorraad was, volgens hen. Het bedrag € 309 netjes betaald. Maar de levering bleef op zich wachten. Na enkele weken heb ik de bestelling maar geannuleerd en de medewerkster vertelde mij dat het bedrag binnen 5 werkdagen op de bankrekening teruggestort zou worden. Creditnota ontvangen, maar het bedrag nog steeds niet. Enkele mails gezonden, maar dat heeft geen effect gehad. Tot op heden is het bedrag nog steeds niet geretourneerd.

De oplossing

Ik wil graag het betaalde bedrag terug.

5 reacties

 1. Auteur
  ECG Nederland
  Datum
  Is in behandeling.
 2. Auteur
  Bloem
  Datum
  Ik heb € 309 betaald en krijg € 231,75 teruggestort. Waarom stort u zo een gek bedrag retour? Ik wil het restant € 68,25 ook retour!!!!!
 3. Auteur
  Bloem
  Datum
  Zie uw creditnota 1700000098 ad € 309,00
 4. Auteur
  ECG Nederland
  Datum
  Zie algemene voorwaarde over zakelijk bestellen.
 5. Auteur
  Bloem
  Datum
  Ja dat is leuk bedacht, dat u 25% in mindering kan brengen, maar ik heb een creditnota van € 309 omdat u de goederen niet kon leveren. Ook bij navraag bij uw medewerkers konden zij niet vertellen wanneer het product geleverd kon worden. Dus u bent in gebreke gebleven. U ontvangt graag het geld, maar het product leveren doet u niet. En nu beroept u zich op de algemene voorwaarden, die toevalligerwijze alleen heel gunstig zijn voor u. Ik zou graag zien dat u het restant ook betaald, want zo kan ik het niet verantwoorden in mijn boekhouding, aangezien het teruggestorte bedrag niet overeenkomt met de creditnota.

Uiteindelijke oplossing

Auteur
Bloem
Datum
Uiteindelijke oplossing
Omdat zijzelf het product niet konden leveren en hun toeleverancier daarvan de schuld gaven, hebben wij uiteindelijk (omdat wij het product nodig hadden in het bedrijf) de bestelling geannuleerd, omdat wij dit wel zo netjes vinden. En dan beroepen zij zich op hun algemene voorwaarden, waardoor zij het hele bedrag niet hoeven terug te betalen. Dit is geen zaken doen! En dat doen wij dus ook niet meer met dit bedrijf Zwembaddiscounter, noch hun zusterbedrijven. Ben wel blij dat Klachtenkompas de klacht heeft opgepakt, want op onze mails reageerde ECG ook niet. Pas als een klacht op internet komt, dan wordt er gehandeld. Dus de klacht is gedeeltelijk opgelost.
Status
niet opgelost
Beoordeling
content

Ook een klacht indienen over ECG Nederland?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn vier manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Meld je klacht bij het bedrijf

 2. Stuur een juridische brief of e-mail

 3. Bel onze juridisch expert

 4. Laat ons voor je bemiddelen