Klacht Empire wheels: Verkeerd geadverteerd, waardoor veel kosten om te maken.

Klachtnummer
# 378833
Gebruiker
Coen
Datum
0 reacties

Details

De klacht

Ik had op marktplaats een advertentie gezien over een scooter van empire wheels, hierin werd gezegd dat alles motorisch in orde is en de scooter perfect reed, de kilometerstand was weinig dus ik was geïnteresseerd. Er stond ook dat de scooter een beurt kreeg.
Ik ging naar Vlaardingen waar ik een kijkje nam naar de scooter, alles leek naar mijn zien in orde (ik ben geen expert op het gebied van scooters dus ik had alle standaard dingen getest zoals, het knipperlicht etc.)
Ik kocht de scooter en nam hem mee op mijn aanhanger, niet wetende dat je dan geen beurt kreeg, achteraf kreeg ik te horen dat je alleen een beurt krijgt als je de scooter laat bezorger, het was jammer dat ik dit niet te horen kreeg van te voren maar dat was niet zo een groot probleem voor mij.
De volgende dag had ik mijn scooter verzekerd en was ik vol enthousiasme van plan om te rijden, ik probeer de scooter aan te zetten,dat lukte, ik reed 5 minutjes en de scooter valt uit, na een paar keer weer aan proberen te zetten (wat niet lukte, zowel via de elektrische start als de kickstart) ging ik naar het bromfietshuis in hoofddorp om te vragen wat er mis was en waarom hij niet meer aan ging, dit kreeg ik te horen wat er mis was met de scooter;
De caborateur was vies (de rede dat hij niet meer aan ging)
De sub frame lagers waren kapot, hierdoor was de band ook schuin afgesleten,
De gashendel/kabel waren ook kapot, ook was de olie zwart.
Die gashendel en de olie vond ik nog niet zo erg want dat kan je makkelijk vervangen.
Maar ik vroeg aan het personeel van de scooterzaak hoeveel het zou kosten om de subframe lagers te vervangen en dit zou bij elkaar 250 euro kosten, en dat voor een scooter die volgens empire wheels helemaal in orde was en perfect reed.
Ik heb toen diezelfde dag nog empire wheels gebeld over hoe dit kon, de reactie van empire wheels was; had je zelf kunnen kijken toen je hier was,
Nu vind ik dit niet echt professioneel, want wat ik al zei, ik ben geen scooter expert en ik weet niet hoe zo’n scooter in elkaar zit. Ik vind dat je dat mag zeggen dat de subframe lagers kapot zijn als je de scooter verkoopt, dan is er iets kapot was veel geld gaat kosten om het te repareren en dan zeg je tegen de koper dat er niks mis mee is en dat alles goed functioneerd. Het lijkt me sterk dat empire wheels hier zelf niks van af wist want zij hebben zelf de scooter ingekocht en dan weten ze wel wat ze kopen en wat er allemaal stuk is etc. Geld terug was ook geen optie :/.

De oplossing

Ik zou graag mijn geld terug willen, en dat dit voorkomen kan woorden voor toekomstige kopers bij empire wheels. Als ik me geld niet terug kan krijgen wil ik op ze mist wel dat het bedrijf de schade financierd zodat ik een “perfect rijdende” scooter heb zoals de advertentie.

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Empire wheels is uitgenodigd om deel te nemen aan Klachtenkompas.

0 reacties

Reageer

Is dit jouw klacht? Log dan in om te reageren

Ook een klacht indienen over Empire wheels?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn vier manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Meld je klacht bij het bedrijf

  2. Stuur een juridische brief of e-mail

  3. Bel onze juridisch expert

  4. Laat ons voor je bemiddelen