Klacht Eneco: Intrekken betalingsregeling

Klachtnummer
# 398811
Gebruiker
Hardewerker
Datum
10 reacties

Details

De klacht

Geachte heer/mevrouw,

Ik schrijf dit namens mijn zus,
5 jaar lang is ze trouw klant, maandelijks werd de rekening van ruim €400,- netjes betaald, ze is zelfstandig al 12 jaar en werkt 6 dagen in de week aan huis 9 tot 5/6, zorgt daarnaast ook nog eens volledig en alleen voor haar 2 kinderen. Nadat ze in februari ernstig ziek werd en 3 maal in het ziekenhuis terrecht kwam, en ze in totaal 7 maanden totaal niet kon werken. Komen bij zelfstandigen dan uiteraard problemen, ik begrijp dat ieder zou zeggen had je je maar moeten verzekeren... klopt... had... dit kost zo enorm veel geld, maar dit had ze wellicht moeten doen... maar helaas... nu heeft ze eigenlijk met iedere “schuldeiser” nette regelingen kunnen treffen, niet dat het er tietallen zijn maar na 7 maanden geen inkomen is dit helaas zo...ze is momenteel weer zo goed als hersteld ze heeft 1 maand 50% gewerkt de maand erop 70% en november weer 100%... ze voelt zich goed en ook de arts heeft groen licht gegeven, na een betalingsregeling van 6 termijnen welke ruim €500,- zijn... overeen gekomen te zijn en nadat ze direct de 1e betaling heeft gedaan... volgt als nog de brief van liander, na weer gebeld te hebben, blijkt dat die 6 termijnen nooit konden en het in 2 keer voldaan moest worden... u begrijpt dat dit nooit haalbaar is.. vervolgens werd er ‘bot” gereageerd door de behandelaar, inplaats om voor beide partijen een goede oplossing te zoeken zodat het ook haalbaar is en opgelost kan worden,, word er een totaal onhaalbaar voorstel gedaan...nogmaals ik vraag geen medeleven... maar menselijk begrip... voor iemand die nooit de hand bij de staat op heeft gehouden... haar leven lang keihard werkt heeft voor haar eigen centjes en na de tegenslag haar probleem zelf weer op WIL lossen... geen “haalbare kans geboden?” Nogmaals dat uw bedrijf de centen moet krijgen is terecht.. maar zou de beste oplossing niet zijn een haalbare betalingsregeling ? U ontvangt in delen uw geld, mijn zus kan verder om alles te betalen en u behoud een levenslange klant... want zoiemand zal uw hulp altijd waarderen...nogmaals er zijn totaal geen klachten over de dienstverlening... enkel over het meedenken en het oplossen van een probleem.. ik hoop dat er een goede oplossing voor haar gezocht kan worden zodat iemand die na haar ziekte en tegenslag de boel op kan lossen en weer verder kan...

De oplossing

Een haalbare betalingsregeling die nagekomen “KAN” worden

10 reacties

 1. Auteur
  Eneco
  Datum
  Beste meneer, mevrouw,

  Dank u wel voor het delen van uw klacht. U schrijft uit naam van uw zus. Wegens verschillende omstandigheden heeft uw zus een openstaande saldo bij ons. Om de betaling hiervan te vergemakkelijken hebben we een oplossing aangeboden. Deze oplossing is volgens u niet haalbaar voor uw zus. Via deze weg vraagt u een oplossing in de vorm van een coulante betalingsregeling.

  Wat spijtig om te lezen dat uw zus door een vervelende periode gaat. Ik hoop dat het nu stukken beter met haar gaat. Ik wil vooraf benadrukken dat we erg blij zijn met uw zus als klant. Daarom hebben wij haar in het verleden meerdere keren geholpen met een haalbare regeling. Net als u zien we graag een verbetering in de betalingen van uw zus. Helaas is het betalingsverloop van uw zus niet veranderd. Ik betreur het dat wij om die reden niet uit coulance een nieuwe betalingsregeling aanbieden.

  Ik begrijp dat dit niet de reactie is waar u op had gehoopt maar ik hoop dat onze onderbouwing meer duidelijk geeft.

  Ik hoop dat u en uw zus een andere oplossing vinden hiervoor.

  Groet,

  Joan
  Eneco Webcare
 2. Auteur
  Hardewerker
  Datum
  hoe verklaard u dan de eerst toegekende regeling van6 termijnen. Dit is per mail bevestigd door jullie!!!
 3. Auteur
  Eneco
  Datum
  Beste meneer, mevrouw,

  Dank u wel voor uw reactie.

  Ik neem uw vraag in behandeling.

  Uiterlijk vrijdag 8 november 2019 ontvangt u mijn reactie op uw vraag.

  Een prettige dag toegewenst.

  Groet,

  Joan
  Webcare
 4. Auteur
  Eneco
  Datum
  Beste meneer, mevrouw,

  Dank u wel voor uw reactie.

  Ik neem uw vraag in behandeling.

  Uiterlijk vrijdag 8 november 2019 ontvangt u mijn reactie op uw vraag.

  Een prettige dag toegewenst.

  Groet,

  Joan
  Webcare
 5. Auteur
  Eneco
  Datum
  Beste meneer, mevrouw,

  Aansluitend op mijn bericht van 4 november 2019 bericht ik u het volgende.
  U wilt opheldering omtrent de stopzetting van de betalingsregeling in zes termijnen van uw zus. Ik leg het u graag uit.
  Met ingang van 20 september 2019 hebben wij een nieuwe betaalafspraak met uw zus gemaakt. Dit was in de vorm van een betalingsregeling van zes termijnen. Een betaalafspraak/betalingsregeling maken wij op basis van een betalingsvoorwaarde. Alle betalingen dienen tijdig te worden voldaan. Als dit niet gebeurt komt de betaalafspraak/betalingsregeling te vervallen. Vanwege de niet tijdige betalingen, is de nieuwe betalingsregeling van 20 september 2019 komen te vervallen.

  Na deze betalingsregeling hebben wij uit coulance de laatste betaalafspraak met uw zus gemaakt. Ook deze is vanwege niet tijdige betaling komen te vervallen.
  Ik begrijp dat uw zus zich in een lastige situatie bevindt. Ondanks de eerdere pogingen die wij hebben gedaan om haar te helpen, zijn we bereid een laatste hand toe te reiken.

  Uw zus heeft nog een openstaand saldo. Tevens staat het termijnbedrag van november 2019 open. Graag ontvangen wij het openstaande termijnbedrag voor 16 november 2019 met 100 euro extra ter aflossing op het openstaand saldo. Na de succesvolle ontvangst van de betaling van uw zus, nemen wij een nieuwe betalingsregeling in overweging. Wij willen graag het vertrouwen hebben dat uw zus een eventuele nieuwe betaalafspraak kan nakomen.

  Onder vermelding van het klantnummer van uw zus zien wij de betaling tegemoet. Aansluitend hierop neem ik uiterlijk 15 november 2019 contact met u op.

  Groet,

  Joan
  Eneco Webcare
 6. Auteur
  Hardewerker
  Datum
  Hallo Joan !

  Hier kan ik eindelijk iets mee ! Kort door de bocht... Houd dit in dat voor16 nov. Het termijn bedrag + 100 betaald moet worden ?
  Dan gaan we dat regelen !
  Bedankt voor het meedenken en het zoeken naar een goede en passende oplossing ! Alvast bedankt
 7. Auteur
  Eneco
  Datum
  Beste meneer, mevrouw,

  Fijn dat u zich kunt vinden in deze oplossing.

  U heeft het juist! Voor 16 november 2019 ontvangen wij graag het openstaande termijnbedrag plus 100 euro.

  Een prettige dag toegewenst en alvast een goed weekend.

  Groet,

  Joan
  Eneco Webcare
 8. Auteur
  Hardewerker
  Datum
  Het bedrag is zojuist betaald + 100.

  Bedankt alvast voor het meedenken!

  Bij deze wil ik iets positiefs vermelden dat ondanks wat strubbelingen etc. Er toch netjes naar een oplossing gezocht word door Eneco!

  Mag ook gezegt worden
 9. Auteur
  Eneco
  Datum
  Beste meneer, mevrouw,

  Dank u wel voor uw bericht. We hebben 6 november 2019 een betaalafspraak gemaakt. Wij zouden uiterlijk 15 november 2019 het termijnbedrag plus 100 euro succesvol van uw zus ontvangen. Goed om te lezen dat de betaling 14 november 2019 is gedaan.

  Jammer genoeg hebben wij de betaling van uw zus nog niet zichtbaar ontvangen. Graag ontvangen wij uiterlijk vandaag een betaalbewijs van het termijnbedrag plus 100 euro. Dit stuurt u naar webcare@eneco.com. Na goedkeuring van dit bewijs nemen wij een nieuwe betalingsregeling in overweging.

  Dit bovenstaande had ik vandaag graag telefonisch uitgelegd. Jammer genoeg kreeg ik geen gehoor op het bij ons bekende telefoonnummer.

  Ik kijk uit naar uw betaalbewijs.

  Groet,

  Joan
  Eneco Webcare

 10. Auteur
  Eneco
  Datum
  Beste meneer,

  Ik heb u alsnog telefonisch gesproken. Dank u wel voor dit fijne gesprek. Het betaalbewijs hebben wij inmiddels van uw zus ontvangen. Deze is in orde. Zoals telefonisch besproken zien wij het nieuwe termijnbedrag uiterlijk 21 november 2019 tegemoet. Dit betaald u onder vermelding van het bijbehorende factuurnummer.

  Ik heb alsnog een nieuwe betalingsregeling voor uw zus opgestart. Wij vertrouwen erop dat alle betalingen per heden tijdig plaatsvinden. Alleen op die manier houdt uw zus deze afgesproken betalingsregeling in stand. Bij betalingen buiten de vervaldatum om is er geen coulance meer mogelijk.

  Heb ik u tot zover voldoende geïnformeerd over de betalingsregeling van uw zus en bent u tevreden met deze oplossing?

  Ik wens u en uw zus veel succes en alvast een prettig weekend.

  Groet,

  Joan
  Eneco Webcare

Ook een klacht indienen over Eneco?