Opgelost door Energiedirect.nl: Voorschotnota terwijl contract is afgelopen

Status
happy Opgelost
Klachtnummer
# 46533
Gebruiker
John
Datum
2 reacties

Details

Klacht

Mijn jaarcontract loopt af op 7 januari 2014 en de nieuwe leverancier heeft dit gemeld aan Energie Direct. Net voor afloop krijg ik een jaarnota voor het verbruik vanaf 8 januari t/m 31 december 2013 + voorschotbedrag voor januari 2014 terwijl
Ik nog maar over 7 dagen in 2014 energie hoef te betalen.
Ik krijg in januari ook al een voorschotnota van de nieuwe leverancier. In totaal dien ik Energie Direct € 470,- te betalen( € 140,- eindafrekening plus € 330,- voorschot).
IK bel op en als oplossing krijg ik te horen: Storneer de nota en vraag DAARNA een betalingsregeling aan! Op mijn verzoek om een leidinggevende aan de lijn te krijgen krijg ik, na een paar minuten wachten aan de telefoon, te horen: Die KAN u niet te woord staan. Hij/zij wilde niet, anders had het gesprek in plaats van de vijf minuten intern overleg plaats kunnen vinden. IK wordt nog wel gebeld of gemaild.

Gewenste oplossing

Pas het voorschot aan naar 1/4 deel. Probleem opgelost, geen tijd verspild! Kan ook eenvoudig geregeld worden via de klantenservice. Doorschakelen naar debiteurenadministratie en klaar. Veel mensen hebben tegenwoordig jaarcontracten, dus dit probleem komt vaker voor. Maak hier een goed werkbaar protocol voor zonder de klant op stang te hoeven jagen.
Geboden oplossing
Status
opgelost
Beoordeling
happy

2 reacties

 1. Auteur
  Energiedirect.nl
  Datum
  Beste klant,Vandaag heb ik geprobeerd je telefonisch te bereiken. Helaas kreeg ik geen gehoor. Daarom heb ik je een e-mail toegestuurd met uitleg. Ik heb de eindnota voor je op laten maken. Het nog te betalen bedrag staat vermeld in de verzonden e-mail. Je kan de eindnota al inzien in Mijn energiedirect.nl.Groetjes,
  Ralf
 2. Auteur
  John
  Datum
  Bedankt voor de snelle reactie.
  Ik maak het afgesproken bedrag handmatig over.
  Hopelijk wordt er een procedure gemaakt voor deze problematiek zoals rechtstreeks doorzetten naar de debiteurenadministratie.
  Groeten,
  John Bexkens

Deze klacht is gesloten

Ook een klacht indienen over Energiedirect.nl?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Stuur een juridische brief of e-mail

 2. Bel onze juridisch expert

 3. Laat ons voor je bemiddelen