Klacht Essent: Colportage onder valse voorwendselen.

Status
content Niet opgelost
Klachtnummer
# 480263
Gebruiker
Ongevraagd ongemak
Datum
1 reactie

Details

De klacht

Stond hier een vervelende verkoper aan de deur die durfde te beweren dat Essent een Nederlandse Staatsdeelneming is het belangrijk is om Nederlandse energie in te kopen. Zover ik kan terugvinden is Essent in handen van een internationeel, Duits bedrijf en klopt dit niet. Volgens de regels mag bij Colportage de consument niet voorgelogen worden. Ik vind het niet oké dat deze medewerker aan mijn buren en mij onder valse voorwendselen iets verkoopt.

De oplossing

Ik wil dat Essent ervoor zorgt dat er geen medewerkers meer onder valse voorwendselen energiecontracten verkopen van deur tot deur. Ik vind het belachelijk dat mensen met foutieve informatie overtuigd worden. Ook zou een excuus op zijn plaats zijn.

1 reactie

 1. Auteur
  Essent
  Datum
  Goedemorgen,

  Hartelijk bedankt voor jouw feedback. Wat ontzettend vervelend om te zien dat u op deze manier bent benaderd door een verkoper. Ik heb u zojuist gebeld, helaas zonder resultaat.

  Wij nemen uw klacht heel serieus en zijn hier dan ook erg van geschrokken. Een consument mag op geen enkele manier met foutieve informatie overtuigd worden. Mijn oprechte excuses hiervoor! Om te voorkomen dat dit in de toekomst nogmaals gebeurt, heb ik een klacht ingediend bij de desbetreffende partij over dit voorval. Indien nodig zullen de nodige maatregelen met deze medewerker getroffen worden.

  Hopelijk heb ik u op deze manier naar tevredenheid geholpen. Mocht er nog wat zijn, neem dan gerust met ons contact op!

  Groetjes Nathalie

Uiteindelijke oplossing

Auteur
Ongevraagd ongemak
Datum
Uiteindelijke oplossing
Essent geeft aan het desbetreffende bedrijf en medewerkers hierop te attenderen. Ik hoop dat ze dit ook daadwerkelijk doen en er geen contracten onder valse voorwendselen worden afgesloten.
Status
niet opgelost
Beoordeling
content

Ook een klacht indienen over Essent?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn vier manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Meld je klacht bij het bedrijf

 2. Stuur een juridische brief of e-mail

 3. Bel onze juridisch expert

 4. Laat ons voor je bemiddelen