Klacht Essent: Ik ben maar voor de helft aansprakelijk, zeker door het feit dat mijn ex dit me nog geflikt heeft
De klacht
ik heb in 2013 samen met mijn toenmalige vriendin een huis gekocht in Sint Jansteen. Begin 2018 zijn er spanningen ontstaan binnen onze relatie omdat zij iemand had leren kennen op haar werk. We hebben toen het huis te koop gezet. Begin oktober is het verkocht. We zijn toen beiden naar België gegaan. Ik heb via woonstichting Hulst een huurwoning ter beschikking gekregen daar ik geen vaste woonplaats meer had. In november heb ik een nieuwe overeenkomst afgesloten op het nieuwe adres met Essent, een flexibel contract voor onbepaalde tijd.Nu krijg ik via Essent te horen dat er op 27 juni 2018 via een Nederlands mobiel nummer een 5 jarig contract is overeengekomen en dat er na emigratie een opzegvergoeding van 125 € voor gas en 125 € voor elektriciteit moet betaald worden. Het telefoonnummer stond op naam van mijn ex vriendin. Ik heb aangegeven via mail dat ik voor de helft aansprakelijk ben en dat ze de andere helft bij haar moeten halen. Essent geeft aan dat ik dit maar onderling moet regelen, omdat het contract op mijn naam staat, maar gezien de omstandigheden gaat dit niet. Ondertussen komen er al incassokosten bij omdat ze mij niet kunnen bereiken op dat telefoonnummer. Ik heb aangegeven dat ze mij via mail wel kunnen bereiken en dat dat nummer op haar naam stond maar ondertussen is afgesloten. Met andere woorden, mijn ex heeft mij dit geflikt toen ze al in België een nieuwe woonst had met haar huidige vriend.
De oplossing
Ik wil dat mijn ex minstens voor de helft, zo niet helemaal aansprakelijk wordt gesteld.De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:
Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn vier manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.