Klacht Experian: Experian schendt de privacywetgeving ten eigen bate!

Klachtnummer
# 84530
Gebruiker
Robert
Datum
0 reacties

Details

Klacht

Tweede keer dat ik op een vermelding bij Experian stuit. De eerste veroorzaakte dat een hypotheek werd geweigerd. Uiteindelijk werd de melding verwijderd na aangetoond te hebben de betaling wel degelijk verricht te hebben. Koste me wel een hoop, hoop gedoe en veel tijd. Moest een volledig nieuwe aanvraag doen.

Nu stuit ik weer op een Experian melding. Ik had geweigerd een rekening van een tandarts ( gaatjes/zakkenvuller) volledig te voldoen. De man had nog maar wat codes toegevoegd. Nadat ik geweigerd had de betwiste codes te betalen kwam de gerechtsdeurwaarder in beeld. Eenmalig zonder succes uitgelegd wat de reden was. Dan verwacht je dat ze naar de kantonrechter stappen indien ze menen in hun recht te staan. Nee ik hoorde niets meer maar plots kon ik niet meer op rekening kopen bij een bedrijf waar ik al jaren klant was. Experian speelt voor rechter met coderingen van hoog of verhoogd risico etc. en rekt de privacywetgeving op om fors winst te maken!

Gewenste oplossing

De overheid zou een onafhankelijke klachtencommissie voor dergelijke commerciële informatie verzamelaars en verstrekkers moeten oprichten. En indien de wet overtreden wordt en/of ze onjuiste informatie verstrekken, ze te raken waar ze gevoelig zijn, hun portemonnee.

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat Experian hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

0 reacties

Ook een klacht indienen over Experian?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen