Klacht Fiat nederland: FIAT Nederland heeft eigen voorwaarden voor de toepassing van de Wet op het Consumentenrecht

Klachtnummer
# 495411
Gebruiker
WS_50
Datum
0 reacties

Details

Klacht

Mijn camper op basis van een Fiat Ducato is bij 55.000 km op de snelweg in België gestrand met een olie lekkage wegens een scheur in het metalen deel van de pomp van de stuurbekrachtiging. Via de pechhulp is de Belgische wegenwacht erbij geroepen. Deze stelde vast, niet ter plekke te repareren en verder rijden niet verantwoord/mogelijk. Afgesleept naar de dichtstbijzijnde garage die dit zou kunnen repareren (= nieuwe pomp plaatsen). Dat was op 3 km van de plek waar ik stond. In deze garage prima geholpen voor de redelijke prijs van bijna 800,- euro. Daarna gewoon 100 km verder huiswaarts kunnen rijden.
Fiat Nederland aangesproken op basis van de Wet op het Consumentenrecht in zake de minimaal te verwachten gebruiksduur (normaal zeker 200.000 km) en verzocht om een deel van de kosten op deze basis te vergoeden.
Dat werd geweigerd met de mededeling dat zij deze verzoeken alleen in behandeling nemen indien de reparatie door een erkende Fiat Professional dealer zou zijn uitgevoerd. Ik had mijn camper maar 89 km verder moeten laten slepen naar die dealer.

Gewenste oplossing

Vergoeding van 50% van de kosten van deze reparatie op basis van de Wet op het Consumentenrecht in zake de minimaal te verwachten gebruiksduur die bij lange na niet werd gehaald.

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat Fiat nederland hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

0 reacties

Ook een klacht indienen over Fiat nederland?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen