Klacht Fiat nederland: TWEE dagen na garantie geen claim voor kapotte dynamo mogelijk! Onvriendelijke klantenservice!

Klachtnummer
# 642657
Gebruiker
Gebruiker1642062708
Datum
0 reacties

Details

Klacht

Al enige tijd had ik wat klachten m.b.t. de startaccu van mijn Fiat Ducato (Burstner Camper).
Deze is 2 x doorgemeten bij onze camperdealer MobileDrome in Oud-Gastel. Daar was geen defect te vinden en de accu leek in orde. Daar is de service overigens geweldig goed.

Tijdens onze laatste vakantie in Spanje gedurende de afgelopen feestdagen in december, gaf de accu opnieuw klachten en startte de auto matig.
De acculampjes in de camper stonden op 12.2 Volt en na het starten volledig rood, onder de 11 in elk geval.
Ik heb daarop een aantal FIAT dealers gebeld in Spanje, maar niemand was de eerste 7 dagen in het nieuwe jaar bereid om te kijken of een reparatie uit te voeren.

Uiteindelijk ben ik op 2 januari via de ANWB alarmcentrale bij de Peugeot Citroen dealer uitgekomen die wel bereid was te kijken. Die constateerde een defecte dynamo die totaal niet meer bijlaadde.
De dynamo is vervangen en de accu leek redelijk: wel adviseerde men ons in Nederland nogmaals de accu goed te laten checken omdat deze ook kapot kon zijn gegaan door de dynamo.
De kosten voor het vervangen van de dynamo bedroegen 789,10 Euro. De rekening heb ik als attachment bijgevoegd, deze is gedateerd 3 januari 2023

Ik heb daarop contact opgenomen met onze FIAT Dealer, TRUCKLAND in Rotterdam. Die adviseerde mij met de klantenservice van FIAT te bellen om e.e.a. uit te leggen. Ook bij TRUCKLAND prima service en vriendelijk.

Ik werd daar te woord gestaan door een Belgische dame, die simpelweg zei: U hebt pech, want de garantie op uw auto is op 31 december 2022 verlopen! Er is een datum dat de garantie ingaat en een datum dat de garantie afloopt en daar bent u 2 dagen overheen. Verder was er geen discussie mogelijk.
Een onaardige reactie met weinig begrip op een heel onaardige manier.

U begrijpt dat ik inmiddels het vertrouwen in FIAT wel een beetje verloren ben. Ten eerste omdat het probleem al eerder bestond (al kan Ik dat helaas niet bewijzen). Ten tweede omdat ik in Spanje niet geholpen kon worden door een FIAT dealer.

Ik wil u nogmaals verzoeken mijn probleem te bekijken. Het is toch niet gebruikelijk dat een Dynamo binnen 2 jaar met een km stand van 29441 km kapot gaat. Daar zou toch een coulanceregeling voor moeten gelden.

Inmiddels belde vanmorgen de Fiat dealer TRUCKLAND, die de accu opnieuw bekeken heeft en die blijkt inderdaad defect te zijn en kost 343,02. De totale kosten zijn dan ook inmiddels 789,10 + 343,02 = 1132,12 Euro.

Gewenste oplossing

Inmiddels 18 januari 2023 ook per mail een klacht gestuurd. Graag Vergoeding van Dynamo en Accu enerzijds via coulance, anderzijds omdat klacht al langer bestond maar niet bewijsbaar is. Het is toch heel raar dat een dynamo binnen 2 jaar met nog geen 30.000 km kapot gaat.
De "oude" dynamo is tevens beschikbaar. Die heb ik meegenomen en staat bij Truckland.

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat Fiat nederland hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

0 reacties

Ook een klacht indienen over Fiat nederland?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen