Klacht Fiber Nederland: Hoe kan ik mijn geld terugkrijgen van Fiber

Status
angry Niet opgelost
Klachtnummer
# 112837
Gebruiker
Berryvz
Datum
7 reacties

Details

De klacht

Per eind januari is mijn contact met Fiber geëindigd. Daarna hebben zij in februari nog een incasso gedaan en zelfs voor maart een factuur gestuurd.

Na veel gedoe heb ik voor beide facturen een creditnota en geld terug ontvangen.

Verder heb ik de geleende spullen van Fiber retour gestuurd waar een borg op zit (€ 150,-). Nadat ik heb gebeld hoe het hiermee staat kreeg ik de bevestiging dat gelden pas 60 dagen na het vervallen van de laatste creditnota retour worden gestort (in het kader van de storneringstermijn, wat sowieso onzin is aangezien ik al sinds februari geen betaling meer heb verricht).

Nu de termijn voorbij is geeft Fiber aan dat zij niet kunnen zien dat ik de spullen heb geretourneerd. Echter heb ik een verzendbewijs welke anders aangeeft. Helaas kom ik niet verder dan de klantenservice en wordt regelmatig beloofd dat er contact wordt opgenomen, maar dit gebeurd helaas niet.

Ik ben inmiddels redelijk radeloos en ook aardig over de kook :'(

De oplossing

Per ommegaande retourstorting van mijn borg van € 150,- plus een schadevergoeding van € 100,- voor gemaakte telefoonkosten en tijdsinvestering voor alle telefonische contacten en e-mails die ik als zelfstandig ondernemer heb moeten maken

7 reacties

 1. Auteur
  Fiber Nederland
  Datum
  Geachte meneer van Zuidam,

  We hebben uw verzendbewijs in goede staat ontvangen en gaan voor u uitzoeken hoe het zit met de hardware. Hierna zult u de borg teruggestort krijgen.

  Met vriendelijke groet,

  Fiber Nederland
 2. Auteur
  Berryvz
  Datum
  Er hoeft niets uitgezocht te worden.
  Feit is dat ik de hardware op 25 februari (!) heb verzonden en graag per ommegaande mijn geld terug ontvang.

  Als het uitzoeken net zo lang duurt als ik tot nog toe met allemaal slechte smoezen aan het lijntje ben gehouden ("u krijgt u geld terug zodra de storneringstermijn van de laatste CREDITfactuur is verlopen), duurt het nog maanden.....

  Graag per ommegaande BORG terugstorten + schadevergoeding (wettelijke rente vanaf 01-03! tot heden.
 3. Auteur
  Berryvz
  Datum
  Overigens in mijn inziens deze vergoeding niet genoeg. We hebben op 25-02 aan onze verplichting gedaan en 3,5 maand later gaan jullie het 'uitzoeken'.
  Ik wil naast de borg + wettelijke rente ook een schadevergoeding van € 100,- voor alle gemaakte telefoonkosten (zie de hoeveelheid contacten die jullie, hopelijk, hebben opgeslagen in het dossier) en de tijd die ik hiermee kwijt ben en mijn inziens totaal onnodig is als jullie je werk fatsoenlijk uitvoeren
 4. Auteur
  Fiber Nederland
  Datum
  Geachte meneer van Zuidam,

  Zoals net telefonisch bevestigd zullen we uw borg na de 25e deze maand op uw rekening storten. Nogmaals onze excuses voor het lange wachten.

  Met vriendelijke groet,

  Fiber Nederland
 5. Auteur
  Berryvz
  Datum
  Zoals aangegeven heb ik heel veel tijd en energie moeten investeren om mijn borg terug te krijgen. Naast de grote hoeveelheid teleloontjes die ik heb moeten plegen.
  Ik verwacht hier zoals eerder vermeld een vergoeding voor.
  Daarnaast staat er, als ik me niet vergis, nog steeds een credit factuur open. Ik meen van iets van € 12,-.
 6. Auteur
  Fiber Nederland
  Datum
  Geachte meneer van Zuidam,

  Zoals telefonisch besproken storten wij de borg plus eventuele tegoeden (in dit geval €12,49) op uw rekening. Tijdens dit gesprek hebben wij ons ook uitgelaten over uw wens tot schadevergoeding. Wij blijven bij dit standpunt.

  Met vriendelijke groet,

  Fiber Nederland
 7. Auteur
  Berryvz
  Datum
  Ik heb flinke kosten moeten maken om mijn geld terug te krijgen (bijna 4 maanden mee bezig geweest). Denk hierbij aan telefoontjes en tijd die ik normaal in mijn bedrijf had kunnen steken.
  Ik vind dat hiervoor een schadevergoeding voldaan dient te worden.
  Helaas denkt Fiber hier anders over. De rechtsbijstandverzekeraar buigt zich hier nu over en ik zal de klacht op deze wijze voortzetten.

Uiteindelijke oplossing

Auteur
Berryvz
Datum
Uiteindelijke oplossing
Status
niet opgelost
Beoordeling
angry

Ook een klacht indienen over Fiber Nederland?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn vier manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Meld je klacht bij het bedrijf

 2. Stuur een juridische brief of e-mail

 3. Bel onze juridisch expert

 4. Laat ons voor je bemiddelen