Klacht Fobbe Camper: Camper uitgerust met de verkeerde banden. Mogelijk oorzaak van een spontane klapband met levensgevaarlijke situatie op snelweg.

Status
angry Niet opgelost
Klachtnummer
# 36949
Gebruiker
H. Breek
Datum
1 reactie

Details

Klacht

Bij de koop van mijn Camper, juli 2012, km-stand 15000, werd bij de koop met trots door de heer ****** gewezen op de 4 nieuwe banden. Echter naar later bleek waren deze niet conform de technische eisen voor de Renault Master. Na een klapbandervaring bleken de vier "nieuwe" banden een maximale druk te mogen hebben van 65 psi (4,481584 bar). De technische eisen van Renault schrijven voor; voorbanden 4,5 bar en achterbanden 5,5 bar. De reserveband, Michelin, had een toelaatbare max. druk van 80 psi (5,515796 bar).
Er kan dus gesteld worden de de camper, bewust of onbewust, was uitgerust met verkeerde banden en hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de spontane klapband? Na aansprakelijkstelling, claim van de gemaakte kosten van €1250,= en voorstel de zaak in den minne te schikken, werd door de hr. ******* alle aansprakelijkheid en de claim afgewezen. Onbegrijpelijk voor een RDW-erkend bedrijf. Hoe lang mag hij deze erkenning nog voeren?

Gewenste oplossing

Op z'n minst erkenning van de gemaakte fout en compensatie voor de geleden schade en gemaakte kosten. Deze zijn, het vervangen van de 4 Hankook banden door 4 nieuwe Michelin-banden die wel de vereiste druk kunnen hebben en wat kleine kosten, van in totaal €1250,=
Geboden oplossing
Status
niet opgelost
Beoordeling
angry

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Fobbe Camper is actief op Klachtenkompas. Je kunt dus elk moment een reactie van hen verwachten, uiterlijk binnen twee weken.

1 reactie

  1. Auteur
    H. Breek
    Datum
    Aangeklaagde heeft helemaal niet gereageerd op de klacht, de lafaard.

Deze klacht is gesloten

Ook een klacht indienen over Fobbe Camper?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen