Klacht Fonq.nl: Product wordt niet geleverd

angry Niet opgelost
Pieterh

Wij hebben op 26 september 4 eetkamerstoelen gekocht met een levertijd van 3 - 9 werkdagen. Na verschillende vertragingen zijn de stoelen nu (meer dan 2 maanden later) nog steeds niet geleverd. Over de volgende zaken zijn we ontevreden:

* We worden door Fonq slecht geïnformeerd en moeten er zelf achteraan bellen.
* Fonq geeft de leverancier de schuld, terwijl ze zelf verantwoordelijk zijn voor de producten die ze verkopen en de leveranciers die ze gebruiken.
* Klantenservice kan zelf niks regelen. Alles gaat via een inkoop(?) afdeling waar wij niet mee kunnen communiceren.
* Er wordt telefonisch beloofd dat ze ons terugbellen / mailen. Dit gebeurt meestal niet (soms een gestandaardiseerde mail met nieuwe afleverdatum).
* Er wordt geen actie ondernomen

De enige reden dat we de stoelen niet hebben afbesteld is dat ze veel goedkoper waren dan in andere winkels. Het lijkt er voor ons op dat Fonq onder de bestelling wil uitkomen.

De stoelen zo snel mogelijk leveren.
angry

Pieterh
    Tijdens het schrijven van de klacht kreeg ik onderstaande mail van Fonq:

"Helaas moeten wij u hierbij informeren dat wij de toegezegde levertijd van 27-11-2015 niet na kunnen komen.

De levering van het product ... is vanuit de leverancier vertraagd. Inmiddels hebben wij begrepen dat het product op 12-02-2016 weer bij ons binnenkomt. ..."

Fonq, dit is nog 2 extra maanden wachten en dat sturen jullie mij via een standaard e-mailtje?
    Pieterh
    De vorige reactie net iets te vroeg gestuurd. Ik ben inmiddels gebeld door Fonq met een mogelijke oplossing. Dit ga ik voor nu even afwachten.
    Fonq.nl
    Geachte heer Hofstra,

Erg jammer om te horen dat u op deze manier door ons benaderd bent. Dit hadden we ook op een andere manier kunnen brengen. Maar goed om te horen dat u al contact heeft gehad met ons en dat er een mogelijke oplossing is geboden. Wij hopen op een goede afhandeling.

Het team van fonQ.nl.
    Ok, de soap gaat door, ik kreeg 3 goede opties van Fonq:

1. Wachten op het product (waarschijnlijk nog 2 maanden wachten)
    2. Korting op een ander product
    3. Eén stoel die wel op voorraad was alvast opsturen zodat we alvast konden kijken of het paste

We hebben gekozen voor optie 3 en de volgende dag hadden we de stoel in huis. Alleen...

Zonder stoelpoten. Gelijk gebeld, er zou worden gekeken in het magazijn. Aan het eind van de dag kregen we een mailtje dat ze daar niet lagen.
    - Vervolg -

In het mailtje stond ook dat ze opnieuw zouden worden besteld bij de leverancier. Het probleem is echter dat we al heel lang wachten op de leverancier, dus weer gebeld. Deze keer werd aangegeven dat ook de stoelpoten waarschijnlijk lang op zich zouden laten wachten.

We hebben er voor gekozen om de bestelling terug te sturen en uiteindelijk te annuleren. Slechte afloop omdat we nu uiteindelijk meer dan 2 maanden hebben gewacht op stoelen die niet zijn gekomen.
    Fonq.nl
    Geachte heer Hofstra,

Wij vinden het erg jammer dat u de stoel niet in goede orde heeft mogen ontvangen. Daarom hebben wij u een e-mail gestuurd met een passende oplossing die hopelijk het ongemak iets zal verzachten.

Wij wensen u namens fonQ.nl alsnog fijne feestdagen toe.

Het team van fonQ.nl.
    Pieterh
    Vet! We hebben een cadeaubon gekregen van 20 euro! Ik kan niet wachten om die uit te geven bij Fonq. Wat een geweldige oplossing!

Ook een klacht indienen over Fonq.nl?