Klacht Haardenspeciaalzaak.com: onjuiste productinformatie vermogen pelletkachel

Status
angry Niet opgelost
Klachtnummer
# 521688
Gebruiker
kachelklacht
Datum
1 reactie

Details

Klacht

Onjuiste productinformatie pellet kachel.
aangeschaft op basis van 14 kw vermogen zoals aangegeven in de tekst op de website.

Deze grote Pelletkachel is vooral bedoeld voor de wat forsere woonruimtes, hij heeft namelijk een vermogen van maar liefst 14 kW! Een echte kachelkanjer dus. Laat je vooral goed informeren over het vermogen wat goed bij je situatie past en neem daarvoor contact met ons op.

De tekst op de website is vervolgens gewijzigd naar aanleiding van mijn klacht omtrent het vermogen.

"Deze pelletkachel van Altech heeft een vermogen van 2 tot 10 kW."

Kortom 4kw minder vermogen.

Het vermogen blijkt in de praktijk nog veel minder dan 10 kw te zijn waardoor er totaal geen warmte vanaf komt.


Gewenste oplossing

geld terug en de kachel laten ophalen
Geboden oplossing
Geen reactie ontvangen. Kachel aangeschaft van vele duizenden euro's. Tot op de dag van vandaag geen eens een email ontvangen. Waardeloos. Koop je kachel bij een gerenommeerd bedrijf ipv bij deze internet tussenpersoon.
Status
niet opgelost
Beoordeling
angry

1 reactie

 1. Auteur
  Haardenspeciaalzaak.com
  Datum
  Dit is onze laatste reactie
  Deze klacht is bij ons bekend en hier is al uitvoerig over gecorrespondeerd. Een korte samenvatting van de feiten.
  Deze klant heeft zich elders in een showroom laten adviseren over de aanschaf van een speksteen pelletkachel. Wij hebben namelijk alleen een website en geen showroom en een dergelijke aanschaf koop je doorgaans niet online zonder de kachel gezien te hebben. Na dit advies van derden heeft deze klant een keuze gemaak voor dit type kachel en vervolgens op internet gezocht naar een website die de kachel het snelst en voordeligst kon leveren. De keuze viel daarbij op ons. De informatie op onze website (vermogen van 14 kiloWatt) komt overeen met de informatie in de handleiding en de technische keuringsrapportage. Omdat we n.a.v. deze klacht geconstateerd hebben dat meerdere websites 10 kiloWatt als vermogen vermelden, hebben we de informatie op onze website onlangs ge-update. De kachel is niet door ons maar door derden geinstalleerd en we hebben begrepen dat hier het e.e.a. mis is gegaan. Zo is de kachel geruime tijd zonder binnenwerk gestookt (omdat het binnenwerk ten onrechte aangezien was voor transportbescherming) wat de kachel ook niet ten goede komt. Hoe er gestookt wordt is voor ons niet te bepalen maar de kachel is gekeurd conform Ecodesign normen in een gecertificeerd keuringsinstituut en het is onmogelijk dat een kachel van dit kaliber geen warmte afgeeft zoals in de klacht gesteld wordt. Er zijn al meerdere servicebezoeken afgelegd door de fabrikant en de kachel vertoont, na het weer terugplaatsen van het binnenwerk, geen problemen of gebreken. Het recht op retournering is al maanden geleden verstreken, de kachel is al meer dan een half jaar in gebruik en er is ons niet duidelijk op basis waarvan de overeenkomst ontbonden zou kunnen worden. De klacht is aangemeld bij Webwinkelkeur waar we bij aangesloten zijn, maar daar hebben we tot op heden niets meer van vernomen.

Deze klacht is gesloten

Ook een klacht indienen over Haardenspeciaalzaak.com?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Stuur een juridische brief of e-mail

 2. Bel onze juridisch expert

 3. Laat ons voor je bemiddelen