Klacht Honda Verhagen: sinds 1maand Ima lampje brand Honda Civic Hybride 2006

Helu

Juni 2012 Honda Civic hybride gekocht bij een auto garage Rotterdam en heb nooit meegekregen dat mijn accu binnen een bepaalde kilometer stand van 160.000km vervangen dient te worden onder een garantie van de Honda dealer. Heb bij aankoop gevraagd om een onderhoudsboekje die kon de auto garage niet krijgen bij Verhagen gaven ze aan. Nu brand het accu lampje en word er gezegd door Honda dealer Verhagen na het uitlezen van IMA, dat vanwege het verstrijken van de garantie van 8jaar en de km stand de accu niet meer vervangen kan worden kosteloos door dealer.Maar vervolgens geven ze bij Verhagen wel aan dat het een bekend probleem is bij dit soort auto’s dat de accu aan vervanging toe is binnen een bepaalde tijd. Verhagen heeft de Honda al eerder in 2012 voor mijn aankoop de auto nagekeken n.a.v. schade, waarom is er toen niets gedaan aan de accu gezien de km en garantie toen niet verstreken was . Nu voel ik me belazerd met een auto die ik 4 jaar geleden heb aangeschaft als tweede eigenaar en nu kosten moet maken van tussen 2500/3000 euro voor nieuwe accu.Als een Honda Civic Hybride van 2006 bekend staat met accu problemen en de dealer weet dat deze aan vervanging toe zal zijn waarom dan een km stand en garantie beperken tot 8 jaar. Het maakt het niet makkelijker op als ze bij de dealer erbij aangeven dan had je maar onderhoud bij Honda moeten verrichten na aankoop in 2012.

Accu mankementen bij Honda Civic Hybride van het bouwjaar 2006 zijn bekend bij Honda hierdoor is verwachting niet anders dan een kosteloos vervanging.

Honda Verhagen
    Geachte mevrouw, meneer,

Wij hebben uw klacht met aandacht gelezen en willen hier oprecht graag op reageren.

Allereerst:

U heeft uw auto in juni 2012 niet bij ons gekocht dus een gesprek tussen ons heeft nooit plaatsgevonden. Een accupakket wordt uitsluitend vervangen als er diverse malen een IMA storing wordt geconstateerd. Indien dit niet wordt geconstateerd, is de accu in orde.

Vervolgens:

Wij leveren te allen tijde een onderhoudsboekje bij een Honda die door ons nieuw wordt afgeleverd dus ook hiervoor moet ik u verwijzen naar de garage waar u de auto heeft aangeschaft.

Vervolgens:

In november bent u bij ons geweest om de IMA uit te lezen en hebben wij geconstateerd dat deze kapot is. De auto is 10 jaar oud en is het aannemelijk dat er technische mankementen kunnen optreden. Dit heeft niets met uw auto te maken maar elk willekeurig merk/model kan na 10 jaar technische mankementen gaan vertonen.

In 2011 bent u voor het eerst en laatst geweest om een schade en waarschijnlijk brandde er toen geen lampje anders hadden u of wij dat wel gezien. Zolang het IMA lampje niet brandt, komt de auto ook niet voor vervanging in aanmerking.

Tenslotte:

Hiervoor wil ik u weer verwijzen naar het eerste deel van mijn betoog. Wij kunnen u niet informeren wanneer u in gesprek bent met een ander autobedrijf. Hiervoor moeten wij u echt verwijzen naar het bedrijf waar u de auto heeft gekocht.
    Inderdaad hebben wij aangegeven dat als u de auto bij ons in onderhoud had, wij u op bepaald gebreken kunnen attenderen.
    Dit had voor de auto (en uiteraard u als eigenaar) ook beter geweest omdat er regelmatig een software update moet plaatsvinden.

Kortom, wij hebben de auto niet aan u verkocht en deze is ook nooit bij ons in onderhoud geweest.
    Vanzelfsprekend dat u dan ook uw klacht verder afhandelt met uw eigen autobedrijf.

Ook een klacht indienen over Honda Verhagen?