Klacht Hotto.com: Quantex/Hotto betaalt geen voorrij- en montagekosten terug.

Status
angry Niet opgelost
Klachtnummer
# 567287
Gebruiker
J.A. van der Velden
Datum
0 reacties

Details

Klacht

Ik heb in november 2018 een Hotto keukenboiler, incl. kokendwaterkraan gekocht, die door Quantex werd geplaatst. De Hotto heeft drie jaar prima gewerkt, maar ging kapot in oktober 2021. Ik heb Hotto benaderd voor een reparatie, maar omdat de garantie van twee jaar was verlopen, kwam Hotto met het voorstel om een nieuwe Hotto te komen plaatsen voor een fiks lagere prijs. Reparaties worden kennelijk sowieso niet uitgevoerd.
Ik koos uiteindelijk toch voor een nieuwe Hotto voor de prijs van 267,60 euro, inclusief montage- en voorrijkosten (zou eigenlijk 659,50 euro kosten. Een monteur van Quantex kwam op 1 november de nieuwe Hotto plaatsen.

De monteur verwijderde als eerste de defecte Hotto en monteerde aansluitend een nieuw mengventiel.
Meteen daarna gaf hij aan dat de afvoer lekte en dat hij die niet zou kunnen repareren.
Uw monteur zei dat het repareren van de afvoer iets voor een loodgieter was en dat was hij naar zijn zeggen niet.
Voor alle duidelijkheid: de afvoer lekte niet voordat hij aan het werk ging!
Vervolgens verliet hij - tot mijn grote verbazing - mijn huis met achterlating van de lekkage en de nieuwe Hotto.
Hij meldde nog dat die loodgieter dan ook maar meteen de Hotto moest aansluiten, want dat zou voor de loodgieter ‘een fluitje van een cent zijn’.
Aldus heb ik zelf een loodgieter ingeschakeld, die de afvoer heeft gerepareerd en daarna ook de Hotto heeft aangesloten.
Daarbij stelde hij nog vast, dat de monteur bij het monteren van het mengventiel twee afsluitringen had vergeten, waardoor ook het mengventiel lekte.

Ik heb bij Quantex gemeld dat de door het bedrijf gestuurde werkbon absoluut niet overeenkwam met de door de monteur verrichte arbeid; bovendien heb ik de werkbon ook niet getekend, hoewel dat wel op de werkbon staat aangegeven.
Ook heb ik toen gevraagd mij de kosten van de loodgieter te betalen, omdat die heeft gedaan wat de monteur niet deed en ik aan Quantex/Hotto al voorrij- en montagekosten had betaald.
Het bedrijf reageerde in eerste instantie helemaal nergens op. Pas toen ik dreigde mijn ervaringen te gaan delen op dit Klachtenkompas kon het bedrijf ineens wel snel reageren...

Quantex/Hotto (volgens mij is het feitelijk één bedrijf) gaf toen twee keer aan mij aan de loodgieterskosten niet te betalen en dat vind ik onterecht.
Ik hoef niet twee keer te betalen voor voorrij- en montagekosten, omdat de monteur van Quantex/Hotto zijn werk niet goed doet.

Gewenste oplossing

Ik vind dat Quantex/Hotto mij de dubbel betaalde voorrij- en montagekosten moet terugbetalen.
Geboden oplossing
Hotto heeft ook naar mij niet gereageerd nadat ik mijn ervaringen met Hotto en/of Quantex op Klachtenkompas heb geplaatst. Er is dus geen oplossing. Kennelijk is dit voor Hotto/Quantex de manier om met klanten om te gaan. Het is voor mij wel duidelijk: ik ga in ieder geval nooit meer een Hotto kopen, want ik wil niet nog een keer met Hotto/Quantex te maken krijgen. Ik laat het er nu maar bij, want ik wil de Consumentenbond niet inzetten voor een bedrag van 117 euro en ik ben het geld toch al kwijt…
Status
niet opgelost
Beoordeling
angry

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat Hotto.com hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

0 reacties

Deze klacht is gesloten

Ook een klacht indienen over Hotto.com?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen