Opgelost door Hozelock Benelux BV: Ondeugdelijk product en slechte productomschrijving bij aankoop/gebruiksaanwijzing

Status
happy Opgelost
Klachtnummer
# 372990
Gebruiker
H.A.J. Brewel
Datum
2 reacties

Details

De klacht

Onduidelijke productomschrijving en geen garantie. Gebruiksaanwijzing incompleet.
Klacht ook tegen Warenhuis.nl die product geleverd hebben. Argument is dat schoonmaakazijn niet gebruikt mag worden vanwege milieu-eisen. Je verwacht van een A-merk meer. Maar omdat product niet deugt maakt men intussen andere modellen. Waarom dan als je dan toch geen schoonmaakazijn zou mogen gebruiken? In dat geval zou schoonmaakazijn uit de handel moeten. Je mag het tenslotte gebruiken voor allerlei doeleinden. Men probeert onder garantie uit te komen. Ze verkopen vervangende onderdelen en die zijn relatief duur. In verhouding koop je een beter apparaat. Andere merken geven juist wel aan geschikt te zijn voor schoonmaakazijn. Men had het duidelijk aan moeten geven bij product en in de gebruiksaanwijzing. Als consument loop je tegen muur. Ik heb Hozelock ( moederbedrijf) op de hoogte gebracht maar verwacht geen garantie. Zeer kwalijk van een merk wat juist pretendeert goed te zijn .

De oplossing

Een nieuw apparaat wat wel aan de eisen consument voldoet. Bij de Pure-modellen staat wel goede gebruiksaanwijzing en producteigenschappen.
Inmiddels twee apparaten gehad en zonder garantie dure aankoop.

2 reacties

 1. Auteur
  H.A.J. Brewel
  Datum
  Ik verwacht nu een reactie moederbedrijf HOZELOCK ( UK) . Ze verwijzen naar HOZELOCK ( NL ) . Maar die steunen de webshop. Webshop zegt niet nodig het op apparaat, productomschrijving en handleiding te vermelden. Veel fabrikanten en webshops doen dat nu wel. Het is geen milieu-kwestie maar kwaliteit apparaat. Men had het destijds moeten vermelden naar mijn mening. Dus productiefout. Webshop zegt:"U droogt uw huisdier ook niet in magnetron". Ik vind dat totaal geen vergelijking. Een drukspuit moet je ook kunnen gebruiken voor schoonmaakwerkzaamheden. En als schoonmaakazijn niet mag van Overheid waarom verbiedt men dat niet? Zo ook chloor, ammoniak, en allerlei andere producten. Landbouwgif mag kennelijk wel en is dodelijk. Dus totaal niet eens met argumenten.
 2. Auteur
  H.A.J. Brewel
  Datum
  Hozelock UK lost niks op. Men verwijst door. Uiteindelijk kan ik naar geschillencommissie. Dat overweeg ik nog. Of ik ga naar RADAR of Kassa en dan komt het op TV

Uiteindelijke oplossing

Auteur
H.A.J. Brewel
Datum
Uiteindelijke oplossing
Inmiddels klacht opgelost door HOZELOCK BENELUX Alles naar tevredenheid ! Dank voor bemiddeling
Status
opgelost
Beoordeling
happy

Ook een klacht indienen over Hozelock Benelux BV?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Stuur een juridische brief of e-mail

 2. Bel onze juridisch expert

 3. Laat ons voor je bemiddelen