Klacht Informatique: Computer werkt niet naar behoren / slechte communicatie / slechte service ('klant afpoeieren')

Klachtnummer
# 328509
Gebruiker
KlavertjeVier#10
Datum
0 reacties

Details

Klacht

16-6-2018 Ik koop een computer bij Informatique ('echt verstand van computers') in Berkel en Rodenrijs.
Compu heeft probleem met indexeren op D-schijf.
1-8-2018: Microsoft Support onderzoekt online uitgebreid m'n compu, met tests en herinstallatie Windows. Stellige conclusie: D-schijf (hardware) dient vervangen.
03-8-208 Ik lever compu in bij Informatique. Men was hulpvaardig: men zou reparatie onder garantie uitvoeren.
04-9-2018 Maand later krijg ik compu retour. 'Men had probleem niet geconstateerd.'? Compu bleek niet gerepareerd, probleem duurde voort!?
07-9-2018 Teruggegaan naar Informatique. Heb probleem gedemonstreerd aan Benroy. Klacht werd ditmaal laconiek en ijskoud afgedaan als algemeen voorkomend 'softwareprobleem van Windows' (buiten garantie). Scans van Informatique zouden aangeven dat D-schijf OK is. Met simpele test toon ik aan dat het wel aan de D-schijf ligt, dat de scans incompetent zijn. Informatique is niet te overtuigen.
08-9-2018: Ik heb per brief mijn probleem / klacht / bevindingen overgebracht.
14-9-2018: Informatique (Bas) belt mij. Men zal gratis herinstallatie van Windows uitvoeren om probleem te verhelpen.
15-9-2018: Ik lever m'n compu opnieuw in. Reparatie zou 5 dagen duren.
24-9-2018 12:45: Na 1 week bel ik maar 's. Bas zocht met telefoon in de hand m'n dossier op en vertelde dat reparatie klaar was. Ik antwoordde dat ik hem vandaag of morgen op zou halen.
24-9-2018 16:20: Even later besloot ik Bas toch nogmaals te bellen, met de bedoeling om vast te informeren naar a) wat nou het probleem geweest was en b) om te checken of het probleem nu idd verholpen is. (Want voorgaande keer voelde ik me aan de balie niet correct behandeld / ijskoud 'afgepoeierd'.)
Het gesprek kreeg direct een bizarre wending: Bas zei nu opeens dat m'n computer nog niet ingeboekt was, dat hij me persoonlijk zou bellen als hij wel klaar was?!? Enigszins verbouwereerd kaartte ik deze contradictie aan. Niet lang daarna beeindigde Informatique het gesprek!?
25-9-2018: Ik mailde nog maar ff een bevestiging van onze afspraak: "U heeft met me afgesproken dat u me persoonlijk belt wanneer m’n computer gerepareerd is. "
Het is vandaag 24-10-2018. Mijn computer is inmiddels 4 maanden oud. De 1e reparatie duurde 4 weken. De 2e reparatie zou 5 dagen duren, maar duurt inmiddels 5 weken. Hoe lang heeft Informatique nodig om Windows opnieuw te installeren / om het probleem te verhelpen? Ik hoor niets... en zelf bellen wordt niet gewaardeerd...

Gewenste oplossing

Ik wil een deugdelijke computer (bij een zaak met verstand van computers en oog voor klant).

Na reparatie wil ik m'n computer 2 weken op proef om te checken of probleem opgelost is. Daarna wil ik optie openhouden om gesprek met directeur van Informatique aan te gaan, zo mogelijk in bijzijn van iemand van Consumentenbond, om van directeur te horen waar en hoe service allemaal misgegaan is en hoe dat verbeterd gaat worden. Als ik op dat moment niet tevreden ben wil ik m'n volledige aankoopsom terug.

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat Informatique hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

0 reacties

Ook een klacht indienen over Informatique?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen