Klacht ING Bank: Belachelijk hoge administratiekosten voor omzetten polis
De klacht
Wij hebben een overlijdens risico verzekering van Reaal Verzkeringen aan onze hypotheek van de ING bank hangen. Een tijdje terug werden wij door een adviseur van de ING bank op het feit gewezen dat wij erg veel premie betaalde voor deze verzekering en eens rond moesten gaan kijken. Dit hebben wij gedaan en dezelfde polis is nota bene bij Reaal zelf een stuk goedkoper. Alles in het werk gesteld om de polis bij Reaal om te zetten. Nu moet er een akkoord hiervoor van de ING komen (polis A moet omgezet worden naar polis B (dus van Reaal polis A naar Reaal polis B). Hiervoor gaat de ING Bank € 225,- administratiekosten in rekening brengen. Ik dacht dat ik dood van mijn stoel viel! Wij blijven bij dezelfde verzekeraar, maar de ING vind het nodig om hier dit astronomische bedrag voor te rekenen. Eigenlijk ga ik dus de eerste 2 jaar helemala niet besparen op mijn polis omdat je zo'n belachelijk hoog bedrag onder de noemer "administratiekosten" moet betalen..De oplossing
Ik snap best dat er administratiekosten berekend moeten worden (al hoewel je ook al ruim € 200,- advieskosten aan een tussenpersoon hiervoor moet betalen), maar een bedrag van € 225,- vind ik echt van de zotte., zeker omdat je al bijna zo'n even hoog bedrag moet betalen. Een bedrag van € 50,- oid zou meer in dit plaatje passen. Zeker omdat de verzekeraar gewoon gelijk blijft, er verandert verder helemaal niets.Uiteindelijke oplossing
Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn vier manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.