Klacht ING Bank: Onheus bejegend door ING-medewerkers.

Status
angry Niet opgelost
Klachtnummer
# 307471
Gebruiker
Jecepede
Datum
3 reacties

Details

De klacht

Op 2 jun kregen we een brief dat er een nieuwe betaalpas voor mijn vrouw toegezonden was. Mochten we deze niet ontvangen hebben, wat helaas zo was, konden we contact opnemen met 020-2288800.

Zo gezegd zo gedaan. Al hoe wel, we hebben verschillende malen gebeld, zinloos in de wacht gestaan, maar uiteindelijk contact gekregen op 6 juni. Deze mevrouw gaf mij aan dat ik mijn vrouw erbij moest hebben ivm de privacy. Konden we ons iets bij voorstellen.

Vervolgens na weer een aantal mislukte pogingen op 11 juni weer contact met de servicedesk. We kregen daar te maken met de heer Serawan, de heer sprak niet helemaal verstaanbaar, die een aantal standaard vragen stelde zoals de pashouder etc. Vervolgens was er wat verwarring over wie er aan de telefoon zat namelijk ik en niet de houder van de pas. Die zat namelijk naast mij.

Als een donderslag bij heldere hemel veranderde het gesprek en ineens werden we afgewimpeld en zelfs min of meer afgesnauwd. Mijn vrouw heeft zelfs nog in het gesprek aangegeven dat ze mij laat bellen in verband met haar slechtere Nederlands maar zoals de ING-medewerker zelf zij "Ik kan niets meer voor U doen". We moesten maar met een identificatie-document naar het dichtst bijzijnde kantoor om daar een andere pas aan te vragen.

Bij de vraag of meneer wist waar voor ons het dichtstbijzijnde kantoor was, werd er "Op de website" gesnauwd en voor dat wij nog iets konden inbrengen had de medewerker van de ING de verbinding verbroken. We hebben dus ook niet meer kunnen vragen of die verloren pas nu is geblokkeerd. We leven nu dan ook in onzekerheid. Hopelijk wordt er geen misbruik van gemaakt van de verloren pas.

De oplossing

Allereerst zouden we uiteraard een nieuwe pas willen krijgen aangezien de huidige bijna gaat verlopen. Dat was ook de reden waarom de ING een nieuwe heeft toegezonden.

Daarnaast zouden we toch graag een excuus van de ING willen krijgen. Wellicht is het voor de ING ook mogelijk hun medewerkers beter te trainen in het stellen van duidelijke vragen en de "people-skills" op te vijzelen opdat dit ook niet meer met andere klanten zal gebeuren.

3 reacties

 1. Auteur
  ING Bank
  Datum
  Beste JCPD Leeuwenhage,

  Wat vervelend om te lezen dat jullie een nare ervaring hebben gehad! En balen dat je vrouw de Betaalpas niet heeft ontvangen..

  Ten eerste excuses! Dit is zeker niet de bedoeling. En ook zeker niet de bedoeling dat jullie een naar gevoel aan over houden. Dit had gelijk opgelost moeten worden voor jullie. Het is alleen wel zo dat wijzingen niet doorgevoerd kunnen worden door de partner.

  Is het echt niet mogelijk dat ze met ons communiceert? En mocht Nederlands niet lukken, is Engels dan wel mogelijk?

  Is het mogelijk dat ze ons met haar eigen account een berichtje stuurt op Facebook/Twitter of Whatsapp? Dan maken we dit zo snel mogelijk voor haar in orde want in onzekerheid leven is niet fijn.

  We zien graag haar berichtje tegemoet.

  Groet,
  Rialda
  ING Webcare


 2. Auteur
  Jecepede
  Datum
  Geachte ING Webcare,

  Jammer dat deze klacht niet goed is opgepakt.
  We hebben nu niet echt het idee dat de ING ons serieus nemen zal.

  Ter verduidelijking, we zaten SAMEN aan de telefoon :
  "...we kregen daar te maken met...."
  "...de houder van de pas. Die zat namelijk naast mij..."
  "...mijn vrouw heeft zelfs nog in het gesprek aangegeven dat...."

  Inmiddels zijn we naar een lokaal ING kantoor gegaan om de betaalpas te verkrijgen. Men kan immers niet zonder pas. Toch zouden we graag zien dat de ING actie onderneemt opdat wij en andere klanten niet met zo'n naar voorval te maken kunnen krijgen.

  Aangaande mijn wederhelft, een bloemetje lijkt mij een goede compensatie.

  Hopende op een verdere vlekkeloze samenwerking wachten we rustig af...

 3. Auteur
  ING Bank
  Datum
  Dit is onze laatste reactie
  Hallo JCPD Leeuwenhage,

  Dit is inderdaad een vervelende situatie. Ik geef deze feedback door aan de desbetreffende afdeling.

  Mijn excuses voor het ongemak.

  Groet,

  Anita
  ING Webcare

Uiteindelijke oplossing

Auteur
Jecepede
Datum
Uiteindelijke oplossing Er is geen oplossing of zelfs maar een serieus excuus aangeboden. Slechts een standaard mailtje met daaronder "Dit is onze laatste reactie" met andere woorden, wij mogen niet zeuren....
Status
niet opgelost
Beoordeling
angry