Klacht Iriszorg: Onmenselijk behandeld

Status
angry Niet opgelost
Klachtnummer
# 470472
Gebruiker
Jasper.vandenHoek
Datum
0 reacties

Details

Klacht

Mijn klacht? Te veel om hier op te noemen. Ik heb inmiddels verschillende klachten bij de geschillencommissie zorg liggen. Bij iriszorg zelf had ik 6 klachten lopen waarvan er één tegen de klachtenfunctionaris gegrond is verklaard, dit omdat zij maandenlang al mijn klachten ( al dan niet opzettelijk ) heeft tegengehouden, toen ik het zat was heb ik mijn overige klachten bij de geschillencommissie ingediend.

Het zijn enorme schoften bij iriszorg, ze behandelen je net zolang als malle pietje totdat je het opgeeft. Ik wil jullie dan ook verzoeken hier NIET aan toe te geven en door te zetten. Desnoods help ik je, de kwetsbare mensen die Iriszorg onder haar hoede heeft verdienen vele malen beter dan dit schandalige verdienmodel!

Verder is mijn oom ( die ook cliënt was bij iriszorg ) tijdens mijn klachtenprocedure overleden. Iriszorg weigert om op geen enkele manier tekst en uitleg te geven over de omstandigheden waarop mijn oom de laatste periode voor zijn door is behandeld. Ik heb van medewerkers begrepen dat zij opdracht hebben gekregen van het raad van bestuur van iriszorg om op geen enkele manier op mijn verzoeken te reageren. Dat Iriszorg zelfs het verlies van een dierbare niet los kan zien van andere klachtenprocedures, zegt alles over het gebrek aan empathisch vermogen en gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel wat door dit hele 'bedrijf´ heen te vinden is.

Gewenste oplossing

Verspreid mijn woorden. Waarschuw mensen voor het schandalige verdienmodel wat Iriszorg heet.
Geboden oplossing
Opdoeken die handel
Status
niet opgelost
Beoordeling
angry

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat Iriszorg hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

0 reacties

Deze klacht is gesloten

Ook een klacht indienen over Iriszorg?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen