Klacht Itek fietsen: ITEK koop ongedaan maken na wanprestatie

Klachtnummer
# 25716
Gebruiker
Dinand
Datum
0 reacties

Details

Klacht

Nieuwe racefiets gekocht. Binnen 3 minuten terug, ketting eraf na schakelen. Opnieuw afgesteld en gebeurde weer. Itek een uur gegeven om het op te lossen. Hebben het 1 en ander vervangen, probleem niet opgelost. Geen nieuwe fiets voorhanden, dus verkoop ontbinden (artikel functioneert niet). Geen probleem, maar wel een tegoed bon. Niet dus. ITEK is wettelijk verplicht het geld terug te geven. Verkoper bellen en ingewikkeld doen. Stond op het punt om de politie te bellen en die het ze uit te laten leggen.

Dus LET OP: Dit bedrijf probeert je hard af te schepen met een tegoedbon.
Dat van die tegoed bon heeft hun mijn volledige klandizie gekost, niet een niet functionerend artikel. Hadden ze een andere fiets laten komen die goed werkte had ik dat nog geaccepteerd. NU dus niet meer, Dom bedrijf.

Hieronder de officiële wettelijke regeling:

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/wanneer-mag-ik-een-koopovereenkomst-ontbinden.html

Gewenste oplossing

Niet als bedrijf opdrachten aan het personeel geven die buiten de wet vallen. Klanten betalen en als je niet kan leveren, geld terug betalen en het niet tot een lang gevecht laten komen van alleen mondige mensen. Het gezeur is niet meer van deze tijd.
Als het bedrijf zijn beleid veranderd is er een kans dat ze goodwill kweken en meer klandizie behouden (2e kans) . Nu is de deur definitief dicht en de reclame negatief.

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat Itek fietsen hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

0 reacties

Ook een klacht indienen over Itek fietsen?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen