Klacht Jiba: klacht over hotel Kadikale Turgutreis Bodrum

Klachtnummer
# 8802
Gebruiker
Anoniem
Datum
0 reacties

Details

Klacht

Correspondentie met Jiba.


Geachte heer Quist,

Hiermee kom ik terug op uw e-mail van 16 juli. U geeft hierin aan dat u zich niet kunt vinden in mijn antwoord. Dit vind ik jammer om te lezen. Ik maak graag van de gelegenheid gebruik u nogmaals van mijn reactie te voorzien.

Maaltijden
Wij hebben van andere gasten die tegelijk met u in hotel Kadikale Resort zijn verbleven, geen opmerkingen ontvangen betreft de maaltijden. Onze vertegenwoordiging is hiervan ook niet op de hoogte.

Hotel Kadikale Resort serveert tijdens de lunch 14 verschillende warme gerechten, 12 verschillende koude gerechten, 25 soorten salades, 6 soorten kaas, 25 soorten desserts en 8 soorten fruit in het buffet. Tijdens het diner serveert het hotel 17 verschillende warme gerechten, 25 verschillende koude gerechten, 25 soorten salades, 6 soorten kaas, 30 soorten desserts en 8 soorten fruit in het buffet. De invulling van de verschillende warme en koude gerechten varieert dagelijks. Naar mijn mening is er voldoende keuze.

De restaurantmanager zorgt ervoor dat de Europese richtlijnen met betrekking tot de maaltijden worden nageleefd. Dit houdt in dat de warme gerechten op het buffet minimaal 60ËšC zijn, en de koude gerechten maximaal 7ËšC. Omdat het buffet in hotel Kadikale Resort uitgestrekt is, kan het voorkomen dat gerechten op uw bord afkoelen en opwarmen terwijl u meer gerechten opschept.

De verklaring die een hostess van een andere organisatie heeft afgegeven kan ik niet onderschrijven. Dergelijke verklaringen mogen enkel afgegeven worden wanneer er uit onderzoek is aangetoond dat de kwaliteit van de maaltijden niet voldoende is. Naar mijn mening is dit niet aan de orde.

In hotel Kadikale Resort maken ze gebruik van plastic bekers, ook in de restaurants. Dit is het beleid van het hotel. Ik vind het jammer dat u hierover niet tevreden bent. Helaas hebben wij op het beleid van het hotel geen invloed.

Natuurlijk begrijp ik uw teleurstelling en de invloed die de maaltijden op uw vakantie hebben gehad, echter zie ik geen aanleiding om een compensatie aan te bieden.

Ontvangst op de luchthaven
Met ingang van zomer 2011 heeft Jiba geen eigen hostessservice meer op de vakantiebestemmingen. Er is een plaatselijke vertegenwoordiger die u ontvangt op de luchthaven. Deze vertegenwoordiger dient het logo van Jiba duidelijk zichtbaar te dragen. Ik vind het jammer dat u heeft moeten zoeken bij aankomst. Ik heb onze vertegenwoordiging hierop aangesproken zodat dit in de toekomst kan worden voorkomen.

Ik ga er vanuit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Jiba Méér Vakantie

[naam medewerker verwijdert]
Afdeling cliëntenservice


Postbus 1439, 3000 BK Rotterdam
t +31 (0)10 2802103
f +31 (0)10 2802169
e clientenservice@jiba.nl
i www.jiba.nl


Beste [naam verwijdert],

Toch nog even een reactie nu we thuis zijn,

U stelt in uw reactie dat de beoordeling van maaltijden een subjectieve beleving is. Subjectiviteit houdt in het persoonlijk oordeel of de persoonlijke zienswijze van een individu, betrekking hebbend op of uitgaand van de persoonlijke zienswijze of smaak” Dit heeft dus niets te maken met de kwaliteit die een resort bied. Warm eten of koud eten is puur een kwaliteit, daar bij komt dat het eten niet alleen koud was maar ook regelmatig rauw. Plastic bekers is ook een kwaliteit die je niet bij een 5 sterren resort mag verwachten, hier heeft u geen reactie op gegeven. Wij waren er met 7 personen deels via uw organisatie en deels via Arke, ook de andere hebben via Arke een klacht ingediend. Omdat van Arke wel een hostess aanwezig was is deze klacht direct bij het management weggelegd. Ook dit heeft geen verbetering opgeleverd. U spreekt over weekmenu’s, de variatie in de menu’s is er gewoonweg niet, het enige wat degelijks wisselt is hetgene wat men vers klaarmaakt (vis/ vlees).Dit word in ruime mate vooraf bereid waardoor het koud is, wanneer het op is word het ter plaatse klaar gemaakt met het gevolg dat het regelmatig nog rauw is. Ik heb verteld dat er geen ontvangst was op het vliegveld en dat ik na enig speurwerk erachter gekomen ben dat dit via Sunweb liep, ook hier zie ik geen reactie op. U kunt lezen op Zoover dat de vooral de laatste recensies mijn mening toch wel degelijk ondersteunen, het lijkt erop dat het resort de laatste maanden in kwaliteit aan het inleveren is, hetgeen wij met zevenen hebben ondervonden. Ik ben dat ook van mening dat dit niet de kwaliteit is die een 5 sterren resort moet bieden, zeker niet voor de prijs die we hebben betaald. Het was niet mogelijk om direct een melding te maken omdat er in het hotel geen info bord aanwezig is van Jiba en geen hostess was. Toe we erachter kwamen dat dit ook via Sunwebb was, was het inmiddels 12 juli.

Ik hoop dat u tot een oplossing komt, anders zie ik mij genoodzaakt verdere stappen te ondernemen.

J. Quist
Achtererf 25
4691DC Tholen

Tel. + 31(0)166-604815 (vervalt 2012)

GSM jan. + 31(0) 6-29067825 * GSM Anja. + 31(0) 6-27876130 * GSM Kevin +31 (0) 6-27876194 * GSM Mylou +31 (0) 6-27876121

De informatie in deze e-mail en bijlage(n) is strikt vertrouwelijk. De e-mail is uitsluitend bedoeld voor de genoemde personen in de aanhef van deze e-mail. Als u niet degene bent die daar genoemd is,
________________________________________
Van: Clientenservice Jiba []
Verzonden: vrijdag 13 juli 2012 18:05
Aan: J. Quist
Onderwerp: boeking 1687188
Geachte heer Quist,

Graag geef ik mijn reactie op uw e-mail van 12 juli. Ik vind het vervelend om te lezen dat het eten in het hotel niet aan uw verwachtingen heeft voldaan.

Ik lees in uw e-mail dat u van mening bent dat de maaltijden niet warm genoeg zijn en dat de variatie in de maaltijden ontbreekt. Ik kan mij voorstellen dat dit van invloed is op uw vakantiebeleving. De beoordeling van maaltijden is subjectief is en sterk onderhevig aan persoonlijke voorkeur en smaak. Hotel Kadikale Resort werkt met weekmenu’s. Ik vind het jammer dat het eten u niet heeft kunnen bekoren. Ik wil hierbij wel opmerken dat de beoordeling van maaltijden subjectief is en sterk onderhevig aan persoonlijke voorkeur en smaak. Ik heb gemeend er goed aan te doen de beoordelingssite www.zoover.nl te raadplegen. De reacties op het eten zijn uiteenlopend, maar worden beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8,1. Dit is voor mij aanleiding geweest de minpunten wel onder de aandacht te brengen van de eigenaar, maar hier verder geen vergoeding tegenover te stellen.

In uw e-mail lees ik dat u uw ongenoegen op 12 juli kenbaar heeft gemaakt bij onze vertegenwoordiging. Dit vind ik jammer. Wellicht was er een oplossing mogelijk geweest.
Voor een volgende vakantie raad ik u aan om direct uw ongenoegen te melden.
Ik ga er vanuit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Jiba Méér Vakantie

[naam verwijdert]
Afdeling cliëntenservice


Postbus 1439, 3000 BK Rotterdam
t +31 (0)10 2802103
f +31 (0)10 2802169
e clientenservice@jiba.nl
i www.jiba.nl

_______________________________________________________________________
Datum: 12-7-2012
Van: jquist@rsgrijks.nl

Geachte heer mevrouw,

Ik via deze weg vanuit Turkije een klacht indienen over ons hotel in Turgutreis Bodrum. Bij aankomst op het vliegveld in Bodrum was er niemand om ons te onthalen. Bij enige navraag bleek dat dit de hostess van sunweb moest zijn. Het hotel is geweldig kamers zijn prima. Alleen het restaurant is ronduit slecht, eten is dagelijks koud en de variatie is niet te vinden. We drinken uit plastic bekers tijdens het ontbijt, lunch en avondeten. Vandaag ben ik dan naar de Hostess geweest, deze scheepte mij gewoon af met " ik heb nog nooit een klacht gehad" ook de manager aan de receptie stuurde mij methezelfde weg. Bij enig speurwerk op zoover lees ik toch heel andere recenties,die zeker onze ervaring versterken.Ik bendan ook van mening dat dit zeker geen 5 sterren resort is. Omdat wij al een 10 tal jaren in Turkije komen weten we echt wel wat 5 sterren te bieden heeft.Met vriendelijke groet

Jan Quist
Achtererf 25
46

Gewenste oplossing

Geen oplossing Jiba

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat Jiba hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

0 reacties

Ook een klacht indienen over Jiba?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen