Klacht Kamera-express.nl: Camera werkt niet, kamera express lost het probleem niet op.

Klachtnummer
# 660725
Gebruiker
Kim92
Datum
1 reactie

Details

Klacht

Op 31 maart 2022 heb ik een Blackmagic Pocket Cinema Camera 4k (€1.399) gekocht bij Kamera Express.

Na 7 maanden kreeg ik problemen met de camera, waaronder onscherpe, zwaar overbelichtte video’s en de camera maakte een raar zoemend geluid. Om zeker te zijn dat het de camera was, heb ik verschillende lensen gebruikt en vergeleken met mijn andere camera, en het lag echt aan de blackmagic 4k camera. Het probleem deed zich niet altijd voor, maar kwam en ging.

Begin december 2022 heb ik de camera teruggebracht naar Kamera Express voor een reparatie door Blackmagic.

Ik had voordat de camera werd opgestuurd duidelijk aangegeven aan zowel Kamera Express als Blackmagic dat de problemen niet altijd aanwezig waren, die treden ineens willekeurig op tijdens het gebruik. Verder heb ik beelden /raws en opnames toegestuurd van de problemen, zoals gevraagd.
Blackmagic heeft niet gekeken naar deze beelden / raws, omdat zij aangaven dat de bestanden corrupt zouden zijn. Dit was niet het geval, ik heb de bestanden tweemaal zelf gedownload en gechecked. En uiteraard heeft Blackmagic niks gevonden. Dit komt wel amateuristisch over. Eind januari 2023 kreeg ik mijn camera terug waaraan niks was gedaan, zoals later bleek.
Bij de teruggave kreeg ik te horen dat er uit coulance geen rekening werd gepresenteerd, ookal was er niets gevonden. Dit had een nare nasmaak want ik zit met problemen en in mijn garantieperiode.

In februari 2023 ben ik verhuist waardoor ik de camera niet heb kunnen gebruiken sinds ik hem terug heb gekregen. In maart 2023 had ik weer / nog steeds problemen. Kamera express zei aan de telefoon dat de camera weer
terug moet naar Blackmagic. Hier heb ik geen vertrouwen in, want dan ben ik mijn Camera weer twee maanden kwijt, en moet ik maar hopen dat er nu wel een probleem word gevonden. Dan moet ik weer raws opsturen die natuurlijk niet bekeken gaan worden. Bij de vorige teruggave werd er niks in rekening gebracht, echter ben ik bang dat kamera express bij een tweede maal wel in rekening gaat brengen, ook al heb ik nog garantie. Omdat ik geen vertrouwen heb in de capabiliteit van blackmagic en kamera express ben ik er eerlijk gezegd een beetje klaar mee, en ik wil graag dat de koop word ontbonden en ontvang graag mijn geld terug.

Gewenste oplossing

Product retourneren geld terug.

1 reactie

 1. Auteur
  Kamera-express.nl
  Datum
  Dit is onze laatste reactie
  Beste,

  Bedankt voor de klacht, wat vervelend om te lezen dat Black Magic niet veel aan je probleem gedaan heeft. Ik zou dit alsnog graag voor je willen oplossen, aangezien je garantie hebt moet je ons de kans geven om dit op te lossen, we kunnen niet na zoveel maanden de koop ontbinden, sorry hiervoor.

  We willen de camera graag nogmaals opsturen naar Black Magic, we zullen dan nu ook aangeven dat ze hem beter moeten testen en naar uw beelden moeten kijken.

  Als het inderdaad een garantie is zullen hier geen kosten aan verbonden zijn.
  Ziet onze technicus dat het schade is van buitenaf, zullen er wel kosten in rekening gebracht worden.

  Mocht Black Magic weer niks kunnen vinden na uitgebreid onderzoek dan zullen we vanuit Kamera Express de camera omruilen naar een nieuw exemplaar.

  Ik zal dit ook via de mail sturen.

Ook een klacht indienen over Kamera-express.nl?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. Stuur een juridische brief of e-mail

 2. Bel onze juridisch expert

 3. Laat ons voor je bemiddelen