Klacht Kamera-express.nl: Mijn cadeaubonnen verlopen al na 6 maanden wat wettelijk niet mag.

Sensor Store BV

Ik heb op 11-06-2022 een Kamera gekocht met inruil voor €3628,-, de camera werk uitsteken en ben ik zeer tevreden mee.
Tijdens de koop kon ik alleen kiezen voor cadeaubonnen ter waarde van €400,- om fotoboeken te maken als korting, andere korting was niet mogelijk.
Er is mij niet verteld dat de cadeaubonnen maar geldig zijn tot 31-12-2022, ook na telefonisch contact werd er uitgelegd dat de geldigheid niet aangepast kan worden.
Wettelijk gezien moet een cadeaubon 2 jaar geldig zijn maar Kamera Express blijft stug volhouden dat mijn bonnen verlopen op 31-12-2022, ze willen zich niet houden aan de wettelijke 2 jaar. Met een zeer stroef contact via email werd mij later verteld dat ik geen korting heb gekregen maar “gratis cadeaubonnen” en dat het hun spijt dat dit niet goed uitgelegd is en daar stopt het dus mee....
Dit is dus de laatste keer dat ik hier iets gekocht heb en zal deze ontevredenheid zoveel mogelijk verspreiden.
Ik vind dit écht onredelijk en dit doet hun naam geen goed.

Ik wil dat mijn cadeaubonnen met 1,5 jaar verlengd worden zoals de wet voorschrijft.
Er is geen oplossing geboden, het is schandalig hoe deze bonnen aan mij verkocht zijn, ze zijn verkocht door de verkoper als een korting omdat hij geen verdere korting kon geven kon ik alleen kiezen voor cadeaubonnen, ik had geen andere keus. Hoe moeilijk kan het zijn om de bonnen te verlengen zodat ik gewoon gebruik kan maken van mijn kortingsbonnen i.p.v. stug een klant te blijven wegsturen. De cadeaubonnen zijn overigens gewoon cadeaubonnen waarbij Kamera-Express niet de regels zelf mogen veranderen. minimaal 2 jaar is de wet en zeker omdat ze aan mij verkocht zijn als korting en niet als een actie.

Kamera-express.nl
    Wanneer je een cadeaubon aanschaft, moet deze wettelijk inderdaad minstens 2 jaar geldig zijn. De cadeaubonnen die jij hebt gekregen, zijn echter onderdeel van een actie. Deze actie verloopt en er mag dan inderdaad ook een einddatum aan hangen. Zoals je ook op de factuur kan terugzien zijn de cadeaubonnen gratis aan je verstrekt. Helaas kunnen wij de einddatum hiervan ook niet verschuiven. We snappen dat het vervelend is, maar dit zijn helaas de voorwaarden van de actie.
    Kamera-express.nl
    Er is u geen oplossing geboden, omdat die er helaas niet is.. U geeft continu aan dat ze aan u verkocht zijn; wat heeft u er in uw beleving voor betaald?

De vouchers zijn niet aan u verkocht, maar gratis aan u gegeven ten tijden van uw aankoop, omdat dat een actie was. Aan deze actie zitten voorwaarden verbonden (zoals vaak bij acties) en een daarvan is dat de vouchers geldig zijn tot 31 december 2022. U heeft in dat geval een half jaar de tijd gehad om deze in te wisselen. Wij kunnen ons voorstellen dat het misschien te kort voor u is, maar nogmaals; helaas kunnen wij dat termijn niet verlengen. De vouchers hebben wij gekregen van Profotonet om klanten kennis te laten maken met de diensten die zij leveren. Wij hebben geen inspraak noch invloed op de geldigheidsduur van deze vouchers. Naar ons weten doen we hierin ook niets wat tegen de wetgeving is, omdat dit gratis vergeven vouchers zijn en de wet geld op cadeaubonnen die je aankoopt.

Wij vinden het jammer dat u er anders over denkt en hadden hierin graag wat voor u willen betekenen, maar helaas kunnen wij u niet bieden wat u wenst.
    Sensor Store BV
    Jullie blijven beweren dat ik cadeaubonnen heb gekregen bij een actie. Er is mij niets verteld over een actie, er zijn mij geen voorwaarden over de cadeaubonnen overhandigt of uitgelegd. Er is mij alleen verteld dat ik cadeaubonnen heb gekregen in de vorm van korting. Ik kan ook precies vertellen hoe dit gegaan is. De verkoper heeft mij verteld dat ik geen korting op de camera kon krijgen, alleen korting in de vorm van cadeaubonnen ter waarde van €200,-, totdat ik onlangs op de bonnen keek en er een einddatum op zag staan van 31 december 2022. Ik snap werkelijk niet waarom jullie een oude trouwe klant zo slecht behandelen en bij aankoop mensen misleid.
    Kamera-express.nl
    Helaas lijkt het erop dat we hier niet uit gaan komen. We kunnen de tijd van de actie niet voor je verlengen. We vinden het jammer dat we geen oplossing kunnen bieden.

Ook een klacht indienen over Kamera-express.nl?