Klacht Keuken-, Sanitair- en TegelMarkt: Keukenmontage niet afgemaakt
De klacht
Op 05-03-2015 ben ik overeengekomen met keukenbedrijf KSTM BV voor het aanschaf van in totaal 5 nieuwe keukens voor mijn zelfbouwproject. De keukens zijn geleverd en gemonteerd op 20-05-2015. Echter is bij de montage van 2 keukens gebleken dat het bovenste deel van de afzuigkap niet geheel afgeschermd kan worden met de geleverde stukken. Dat is met name te wijten aan niet het juist meten van de muren waar de keuken er tegen aan moest komen. In overleg met montagechef heb ik benodigde nieuwe onderdelen moeten bestellen. Na lange tijd wachten op de montage personeel om de resterende delen te laten monteren heb ik van KSTM BV te horen gekregen dat de laatst geleverde onderdelen exclusief montage zijn en ik hier ook extra voor moet betalen om het te laten monteren. Hier ben ik niet mee eens.De oplossing
De onderdelen die achteraf besteld zijn en gemonteerd moeten worden zijn het gevolg van het niet juist meten van de muren. De onderdelen behoren standaard tot een keuken. De bestelde onderdelen zijn dus geen extra onderdelen. Ik heb de facturen achteraf in detail bekeken toen ik hoorde dat de montage voor deze onderdelen niet inclusief was.Tijdens telefonische gesprekken heeft Memis Gok mij nooit verteld dat de montage van deze stukken exclusief was. De facturen zijn ook anders, de ene zegt niets over montage de andere zegt exclusief. Er wordt dus gesjoemeld met papieren en woorden. In 6 termijnen heb ik totale bedrag overgemaakt aan KSTM BV. Ik heb dus aan mijn verplichtingen als consument voldaan. Maar de keukenboer wilde maar niet nog een keer komen om het werk af te maken! Ik heb de onderdelen maar zelf gemonteerd. Ik wil compensatie voor de uren die ik heb besteed voor diverse keren telefoneren om de keuken af te laten maken en voor de uren die ik heb besteed voor de montageDe Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:
Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn vier manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.