Klacht Landelijk Energie Collectief: agressieve manier van verkoop

Status
angry Niet opgelost
Klachtnummer
# 542030
Gebruiker
agressieve manier van verkoop Landelijk Energie Collectief
Datum
1 reactie

Details

Klacht

Wij zijn nu de afgelopen dagen al 8x gebeld door het Landelijk Energie Collectief met een zeer dwingende en zelfs agressieve manier van benaderen. Zij hebben aangegeven een goedkoper contract mbt Essent te kunnen bieden waarbij zij al onze gegevens wisten te benoemen. Wij hebben echter een contract met Essent en niet met het Landelijk Energie Collectief. Ondanks herhaaldelijk aan te geven dat wij geen interesse hebben blijven zij ELKE dag bellen. Ik was verbaasd en ben gaan googelen. Ik zie meerdere klachten bij Radar gemeld over dit bedrijf en ik snap precies waarom. Wij zijn eerder in een verandering van contract getrapt door dit bedrijf waardoor wij heel veel ellende hebben gehad om alles terug te draaien. Wij zijn hier niet van gediend. Wij wensen alleen door de leverancier zelf benaderd te worden en niet door een tussen persoon zoals LEC. Als wij nog een x gebeld worden zie ik mij haast genoodzaakt om aangifte te doen wegens herhalend inbreuk doen op onze privacy.

Gewenste oplossing

Ik zou graag willen dat dit bedrijf benaderd wordt over hun agressieve en aanhoudende manier van verkoop. Dit kan gewoon echt niet en ik vrees dat m.n ouderen hier wel intrappen met alle gevolgen van dien.
Geboden oplossing
Ze hebben gewoon niet gereageerd en zijn gewoon door gegaan met de telefoon terreur.
Status
niet opgelost
Beoordeling
angry

1 reactie

  1. Auteur
    agressieve manier van verkoop Landelijk Energie Collectief
    Datum
    En jawel, gisteren zijn wij wederom gebeld door het Landelijk Energie Collectief! En weer was de benadering zeer agressief en dwingend. Mijn man gaf aan dat wij geen interesse hebben, uit het systeem gehaald willen worden en NIET meer gebeld willen worden. Ook hebben wij aangegeven dat wij een klacht hebben ingediend, interesseert hen niks. Mijn vraag aan LEC is: Haal onze gegevens uit de computer en bel ons gewoon NIET meer, wij hebben alleen nig maar direct contact met de energie leverancier en niet via hun. Het feit dat ze al niet op deze klacht reageren zegt al genoeg, het interesseert hun niks, als zij hun targets maar halen!

Deze klacht is gesloten

Ook een klacht indienen over Landelijk Energie Collectief?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen