Klacht Marktplaats: Belangrijke conversaties tussen koper en verkoper zijn door Marktplaats verwijderd

R.R. Bouwmeester

Op Marktplaats had ik een Wifi router gekocht bij een verkoper. Los van het feit dat deze verkoper zijn afspraken niet nakomt dien ik ook een klacht in over Marktplaats. Vandaag kreeg ik namelijk onderstaande e-mail van Marktplaats:

---

Beste ,

Onlangs heb je een bod of reactie geplaatst op de advertentie: Tp link Deco M4 mesh (3-pack NIEUW). Het vermoeden bestaat echter dat dit een frauduleuze advertentie betreft. We hebben daarom het account en de advertenties van deze verkoper verwijderd. We raden je aan zeer voorzichtig te zijn in jouw verdere contact met deze adverteerder.

Voor de toekomst geven wij je graag de volgende tips mee:

Laat jouw gezonde verstand spreken: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.
Bekijk hoe lang de verkoper actief is op Marktplaats, check zijn andere advertenties en maak persoonlijk contact.
Controleer de verkoper: Google zijn gegevens en check telefoon en bankrekeningnummer via het Meldpunt Internetoplichting.
Maak gebruik van Marktplaats-functionaliteiten zoals Betaalverzoeken en Kopersbescherming Service.
Wees alert bij kopers en verkopers uit het buitenland en gebruik geen (anonieme) betaalmethoden als Western Union.
Voor meer kooptips bekijk onze Veilig Handelen pagina.
Wij wensen je veel succes op Marktplaats

Het Marktplaats team

----

Na dit bericht van Marktplaats blijkt niet alleen de advertentie verwijderd maar OOK de conversatie (berichten) met de verkoper door Marktplaats verwijderd. Dit frustreert de dossiervorming die nodig is om aangifte te doen, omdat alle afspraken die ik met de verkoper had en het advertentienummer hierin staan. Daarnaast ben ik van mening dat Marktplaats deze berichten niet MAG verwijderen omdat dit MIJN berichten zijn. Stel je voor, iemand doet een brief door de brievenbus en vervolgens inbreekt om de betreffende brief te vernietigen.

Navraag via de chat bij Marktplaats leert dat zij de conversatie en advertentienummer (nodig voor de aangifte bij de Politie) niet kunnen achterhalen.

Software aanpassen dat conversaties altijd behouden blijven ook al is de advertentie verwijderd, ongeacht of dit door een frauduleuze verkoper gaat of niet. Conversaties mogen alleen verwijderd worden op verzoek door de gebruiker of door goedkeuring van de gebruiker.

Wij vinden dat Marktplaats hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

Ook een klacht indienen over Marktplaats?