Klacht Mazda: Hoge onderhoudskosten Mazda 2 Bi-fuel

Klachtnummer
# 46078
Gebruiker
SM
Datum
0 reacties

Details

Klacht

In 2012 een Mazda 2 Bi-fuel aangeschaft (nieuw). Destijds de dealer gevraagd naar extra onderhoudskosten voor de LPG installatie. Die waren er, namelijk eens per jaar kleppen stellen. Dit zou maximaal 250 euro moeten kosten. Hier kon ik mee akkoord gaan.

Nu blijkt echter dat de Mazda 2 Bi-fuel niet goed geschikt is voor rijden op LPG, en dat de kleppen maar maximaal 3 of 4x gesteld kunnen worden, Hierna moet een revisie van het motorblok plaatsvinden. Geschatte kosten: 2000 - 2500 Euro!

Dit is natuurlijk te belachelijk voor woorden. Dit zou betekenen dat je in zo'n 5 jaar tijd tot wel 3500 euro kwijt bent aan EXTRA onderhoudskosten (dus bovenop de standaard beurten). Had ik dat geweten, dan had ik natuurlijk NOOIT deze auto aangeschaft. De dealer en Mazda zelf werken totaal niet mee. Geen enkele coulance. Ik vind het ronduit schandalig dat deze auto als "LPG" auto kan worden verkocht. Ik vind de auto non-conform.

Gewenste oplossing

Ik wil niet betalen voor de revisie kosten van het motorblok. De dealer EN mazda hebben deze kosten verzwegen. Ik vind het onaanvaadbaar dat mij een auto wordt verkocht waarvan de dealer en Mazda zelf van te voren al weten dat de motor over 5 jaar vervangen moet worden.

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat Mazda hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

0 reacties

Ook een klacht indienen over Mazda?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen