Klacht Media Markt: We krijgen ons geld niet terug na de verkeerde levering van een koelkast

Klachtnummer
# 665092
Gebruiker
Piet Waljaard
Datum
0 reacties

Details

Klacht

Op 11 mei heb ik bij Media Markt Leidschendam een koel-vriescombinatie uitgezocht, een Beko RCSA366K40XBN, 59,5 x 64 x 185 cm, de verkoper vertelde dat deze ook in Nofrost te koop was en zelfs € 20,00 goedkoper, verder exact hetzelfde.
Bij aflevering bleek deze (RCHA270K30XBN) echter 54 x 57,4 x 170,8 cm te zijn, dus terug naar de winkel (want telefonisch kan er niets) de verkeerde koelkast zou worden opgehaald en een nieuwe werd besteld. de nieuwe stond al snel klaar in de winkel, maar kon niet worden omgeruild en verrekend met de verkeerde, we moesten eerst wachten tot de verkeerde was opgehaald en dan zouden we ons geld terug gestort krijgen, daarna konden we de nieuwe betalen en geleverd krijgen. Op 16 mei kregen we een mail waarin werd bevestigd dat de verkeerde koelkast woensdag 17 mei zou worden opgehaald en ik mijn geld binnen 5 werkdagen teruggestort zou krijgen, de koelkast is inderdaad opgehaald maar tot op heden 31 mei, heb ik nog altijd mijn geld niet terug.

Gewenste oplossing

Ik wil per direct de de door ons betaalde € 459,00 terug op mijn rekening en excuses voor de zeer slechte service van zowel de verkoper in de winkel als de klacht afhandeling zou netjes zijn .

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat Media Markt hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

0 reacties

Ook een klacht indienen over Media Markt?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen