Klacht Nederlandse Stichting Geluidshinder: Luidspreker tegen dieren met 'ultrasoon' geluid

Klachtnummer
# 120225
Gebruiker
Mevrouw de rooweg 2
Datum
0 reacties

Details

De klacht

De Nederlandse Stichting Geluidshinder stelt dat er niets mis is met kattenverjagers/hondenverjagers/dierenverdrijvers. Zij zijn van mening dat mensen met dat toestel goed moeten omgaan. De NSG is voorstander van dat de toestellen boven de 20.000 hertz werken.

De oplossing

Uit een onderzoek uit België blijkt dat er mensen zijn die ultrasoon geluid kunnen horen. Waarom stelt de NSG de grens op 20KHz? Dat is niet een absolute waarde waarbij mensen kunnen horen. Mogelijk is dat een gemiddelde? En waarom moet een dierenverjager werken boven de 20KHz? Wat te denken aan geluidshinder die dieren kunnen ervaren? Zo is er iemand die de buurman pest en de dierenverjager richt op buurmanstuin zodat de hond gaat janken. Er zijn dierenverjagers die 24 uur per dag een pieptoon afgeven met een bereik van 150m2. Baby's en kleine kinderen kunnen ziek worden van het geluid zoals tinnitus, hyperacusis, migraine, oorpijn en andere vage klachten zoals vermoeidheid. In de wetgeving is helaas niets geregeld over ultrasone geluiden. Een arts spreekt hierover zijn zorgen uit, ongereguleerd in de wetgeving. Zou juist de NSG hierin adviezen kunnen geven? Zoals alternatief op de dierenverjager? Dat bijvoorbeeld werkt met water? Zie ook http://www.pieptonen.nl

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat Nederlandse Stichting Geluidshinder hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

0 reacties

Ook een klacht indienen over Nederlandse Stichting Geluidshinder?