Klacht Perfekt: Afbeelding suggereert onterecht bepaalde inhoud

Klachtnummer
# 151523
Gebruiker
?
Datum
0 reacties

Details

De klacht

Bertolli suggereert met de afbeelding op de verpakking (Ialië en olijven) dat er olijfolie in zit. En dat klopt. Twintig procent olijfolie. Dat rechtvaardigd mi de afbeelding.

Perfect (een b-merk verkrijgbaar bij de Boni) heeft zich laten inspireren door Bertolli en de olijven met nadruk op de verpakking afgebeeld. In dit product zit echter maar nul komma negen procent (0,9%) olijfolie. In hoeverre moet de afbeelding overeenkomen met de inhoud? Dit voelt toch als sterk suggereren dat er sprake is van een behoorlijke hoeveelheid olijfolie, maar met minder dan één procent is daar geen sprake van. Ben benieuwd naar jullie mening.
Vriendelijke groet,
Jan Daniël

De oplossing

Perfect dient de productnaam en de afbeelding te wijzigen. Nu wordt er in woord en beeld sterk de nadruk op gelegd dat er olijfolie in het product zit terwijl er sprake is van maar 0,9 %. Dit is misleidend.

De titel en afbeelding dienen een redelijke indruk te geven van een belangrijk bestanddeel van het product zodat de consument in één oogopslag een correct beeld krijgt van wat hij koopt.

Bedrijf status

Bedrijf status

Bedrijf
Status

Wij vinden dat Perfekt hier je klacht op moet lossen! Jij ook? Doe een oproep via Social Media!

0 reacties

Ook een klacht indienen over Perfekt?

De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing:

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn drie manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. Stuur een juridische brief of e-mail

  2. Bel onze juridisch expert

  3. Laat ons voor je bemiddelen